Bakan Özer duyurdu! Türkiye'de bir ilk olacak

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye’de ilk kez nükleer enerji alanında ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün karşılanması amacıyla tematik bir lise kurulacağını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.01.2023 13:15 GÜNCELLEME 27.01.2023 13:15 EĞİTİM
Bakan Özer duyurdu! Türkiye'de bir ilk olacak
Bakan Özer duyurdu! Türkiye'de bir ilk olacak

Bakan Özer, Türkiye’nin son yıllarda enerji yatırımlarına hız verdiğini, özellikle nükleer enerji alanındaki çalışmalarının dikkat çektiğini belirtti.

Bu yatırımların istenildiği gibi sonuç vermesi için nükleer enerji alanında ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Bakan Özer, Bakanlık olarak bu konuda adım atarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi ve Titan 2 IC İçtaş İnşaat Anonim Şirketi ile iş birliği protokolü imzaladıklarını anımsattı.

TÜRKİYE'DE İLK KEZ

Bu işbirliği çerçevesinde, Türkiye’de ilk kez mesleki ve teknik eğitim veren kurumlarda nükleer santralin inşasına ve montajına, bu alanda mesleki sertifikasyona, nükleer güvenlik ve emniyet kültürüne sahip nitelikli iş gücünü yetiştirmek için çalışmaların başladığını belirten Özer, şunları kaydetti:

"Çalışmalar kapsamında ilk olarak Silifke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünde görevli iki fizik dersi öğretmeni Akkuyu Nükleer Güç Santralinde düzenlenen 60 saatlik Nükleer Enerjiye Giriş Eğitimi kursuna katıldı. Bu eğitimlerin yanı sıra Akdeniz Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erdemli Ertuğrul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gülnar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Toroslar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Toroslar Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tarsus Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde ‘nükleer enerjiye giriş’, seçmeli ders olarak verilmeye başlandı. Silifke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 10 öğrencimiz hâlihazırda nükleer enerjiye giriş dersini almaya başladı. Bu çalışmaların daha da özellikli hâle gelmesi için Bakanlık olarak bünyesinde nükleer enerji alanı bulunan bir tematik mesleki ve teknik Anadolu lisesi açılması için de çalışmalara başladık. Türkiye’de kurulacak olan nükleer enerji santrallerinin ihtiyacı olan nitelikli iş gücü, inşallah, bu okulda yetişecek ve buradaki öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz geleceğin inşasına katkı sunacak."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Tanrıdağlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenler arasındaki ücret uçurumu dikkatinizi çekti mi sayın bakanım. Bir bakın isterseniz.
    Cevapla
  • dikkaty 1 yıl önce Şikayet Et
    mersinde çok pkklı var dikkat edin
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Geç bile kalındı. Zararın neresinden dönersek kârdır. Bütün meslekdalları için aynı şey yapılabilir. Fen liselerinin dışındaki tüm liseler meslek lisesi haline döndürülmeli.
    Cevapla
  • bilsem mağdurları 1 yıl önce Şikayet Et
    bilsemlere pandemi nedeniyle hak kaybına uğrayan bu yılki 4cü sınıflara, geçen yılki 4cü sınıf öğrencilerine verilen başvuru hakkı verilmelidir. 2020-21 eğitim yılında meb tarafından pandemi gerekçesiyle sınav yapılmadı. 1 sınav hakları kayboldu. Bu hakkı istiyoruz. ekstra bir şey istemiyoruz.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen atamasını yapın artık seçim geldi çok zarar verecek hükümete. Ücretli vs değil direk eğitimini almış KPSSye girmiş insanların ataması
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR