ÖNDER'den Danıştay'ı millete havale etti

İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Başkanı Hüseyin Korkut, ''Danıştay'ın katsayı konusunda verdiği ilk kararı da, bu son kararı da hukuksuz bulduklarını'' ifade etti.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 08.02.2010 17:39 GÜNCELLEME 08.02.2010 17:39 EĞİTİM
ÖNDER'den Danıştay'ı millete havale etti
ÖNDER'den Danıştay'ı millete havale etti

Danıştay’ın YÖK’ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulanmasına ilişkin kararının yürütmesini durdurmasının ardından İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Başkanı Hüseyin Korkut basına yaptığı açıklamada şunları söyledi;

 “İstanbul Barosu’nun YÖK'ün bu yeni kararının da iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açılan dava sonrasında, Danıştay’ın yürütmeyi oy birliğiyle durdurmasını esefle karşılıyoruz. Öncelikle, İstanbul Barosu’nun durumdan vazife çıkartarak Danıştay’da yeniden dava açmasını hukuk ve adalet açısından son derece sakıncalı buluyoruz.

Türkiye’nin önünü açması ve gerginliklerin azaltılması yönünde misyon üstlenmesi gereken kurumlar maalesef, gerginliğe sebep olacak kararlara imza atıyorlar. Danıştay’ın katsayı konusunda verdiği ilk kararı da bu son kararı da hukuksuz buluyoruz. Millet çocuklarının öğrenimini ve geleceğini engelleme girişiminden başka bir şey olmayan bu kararı alan Danıştay’ı milletimize havale ediyoruz.

Sınav süreci bu kadar daralmışken ve başvurular neredeyse bitmişken, yüz binlerce genci ilgilendiren bu kararın alınması sistemi tıkayacak bir hale getirmiştir. Danıştay, milletle inatlaşarak nereye varmak istiyor? Yürütmenin yerine mi geçmek istiyor?”

KAYNAK : Haber
YORUMLAR 1
  • ayd ayd 16 yıl önce Şikayet Et
    demek ki akp yi desteklemek çözüm değilmiş.. Yıllardır sadece beklenildi (kayda değer birşey yapılmadı) akp zamanı gelince çözer güveniyle. Ama 8 yılda anayasal ve net bir çözüm ortaya koyulmadı. En olmadık meselelerde herkesi karşısına alıp mücadele veren -kürt açılımı,ımf,ab vs- AKP bu konu da napalım canım yaptırmıyorlar deyip geçiyoır. Ey ÖNDER ve herkes ayıklayın şimdi öğrencilerin hakkını ve vicdanınızı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR