Hakkari Üniversitesi'nde öğretim elemanı sıkıntısı
Yeterli sayıda öğretim elemanı bulunmadığı için 432 öğrencisinin Çukurova Üniversitesi'nde eğitim gördüğü Hakkari Üniversitesi'nde akademik personel sorunu aşılamıyor
Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretim elemanı sıkıntısından dolayı mühendislik ve eğitim fakültelerinde okuyan 432 öğrencinin yaklaşık bir yıldır Çukurova Üniversitesi'nde eğitim gördüğünü, sorunu çözemedikleri için bölümleri kente taşıyamadıklarını söyledi.
Prof. Dr. Belenli, üniversite bünyesinde şu anda 25'i öğretim üyesi 300 civarında akademik personel bulunduğunu belirterek, üniversitede profesör, doçent ve yardımcı doçent unvanlarında görev yapacak öğretim üyesi bulmakta sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.
Öğretim üyesi buldukları takdirde Çukurova Üniversitesi'ndeki bölümleri kente taşıyacaklarına değinen Belenli, şöyle konuştu:
''Bu sorunu aşmak için Türkiye'de öğretim üyesi yetiştirme programları var. Bu programların yaygınlaştırılması ve daha etkin hale getirilmesi gerekir. Aynı zamanda öğretim üyelerinin ve elemanlarının görev yaptığı dezavantajlı yerlerde bu kişilere üç kat daha fazla maaş ödenmesi gerekir. Aksi takdirde bu üniversitelerin gelişmesi kısa dönemde mümkün olmayacak.''
Belenli, birçok öğretim üyesinin sokakları daha düzenli, sosyal hayat daha etkin olduğu için şehirleri bırakıp Hakkari'ye gelmek istemediğini, Hakkari gibi yerleşim yerlerinin cazip hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.
Hakkari'de on binlerce gencin eğitim için beklediğini, bu nedenle üniversitenin bir an önce her açıdan donanımlı hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Belenli, şunları söyledi:
''Hakkari'deki bazı olumsuzluklar basına yansıyor ama biraz da medyanın abartması söz konusu. Tüm bunlar buraya gelmek isteyen insanların kararında etkili oluyor. Buraya gelmek istemeyip bizim rica minnet getirdiğimiz ve geldikten sonra burayı beğenip kalan çok insan var. Bu yanlış izlenimin arkasında bir gerçek de var. Şehirdeki terör ortamının düzelmesi insanların buraya gelmesini kolaylaştırır ama terör hiç olmasa bile sosyal dezavantaj, sosyal hayatın zengin olmaması gibi nedenlerle insanlar buraya gelmekten uzak duracaklardır.''
Öğretim elemanlarına çağrı
Belenli, kente gelmekten kaçınan, Hakkari'de görev yapmak istemeyen öğretim elemanlarına çağrıda bulunarak, ''Hocalarımız ülkenin geleceğine, huzuruna, bu bölgedeki insanların ülkeye ve devlete aidiyet duygularının güçlenmesine katkıda bulunmak istiyorlarsa buraya gelsinler. Ya ekip halinde ya da bireysel olarak bize başvursunlar'' dedi.
Üniversitenin web sayfasında telefon ve adresinin bulunduğuna işaret eden Belenli, öğretim üyelerinin bu adres ve telefonlardan kendisiyle doğrudan iletişim kurabileceğini belirtti.
Belenli, üniversitenin ihtiyacı doğrultusunda herkese eşit kadro açmaya özen gösterdiklerini ifade ederek, kentteki herkes gibi kendilerinin de öğretim elemanlarını kente davet etmekle yükümlü olduğunu kaydetti.
AA
-
mehmet akif 14 yıl önce Şikayet Etkusura bakmayın. hiç kimse kusura bakmasın, dağın başına unv. açarsanız böyle olcak.unv acılmasına karsı degılız ama netıce bu. kerhen gıtmeler olcak.Beğen Toplam 1 beğeni