İç turizm yarıyıl tatilinde hareketleniyor

Turizm sektörü temsilcileri, yarıyıl tatilinde iç turizmin canlanmasını ve otellerin "nefes almasını" umut ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 22.01.2017 12:35 GÜNCELLEME 22.01.2017 12:35 EKONOMİ
İç turizm yarıyıl tatilinde hareketleniyor
İç turizm yarıyıl tatilinde hareketleniyor

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Duran, yaptığı açıklamada, özellikle Türkiye'nin Uludağ, Erzurum gibi kış turizminin olduğu yerlerde doluluk oranlarının yüzde 90'lara ulaştığını söyledi.

Doluluk oranlarının yüzde 90'lara ulaştı

Kış turizmi bölgelerindeki doluluk oranlarının çok normal olduğuna, çünkü turizmin sadece deniz kum güneşten ibaret olmadığına dikkati çeken Duran, tatilcilerin diğer alternatif turizme de yöneldiğini belirtti. Duran, yerli halkın alternatif turizme yönelmesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, "Bunun için de çok mutluyuz. Özellikle insanlarımızın, yerli halkımızın kar, kış turizmine yönelmiş olması önemli." diye konuştu.

Antalya ve Ege'nin güneşli olduğunu ve şubat ayının iyi geçeceğini anlatan Duran, şunları kaydetti:

"Sömestir tatili aslında çocuklara yönelik bir tatil. Çocuklara, okul arasında bir ara verme, tekrar motive olma ve derslere devam etmek için yapılan bir şey. Artık okullar bile kendi içlerinde değişik programlar yapıyor. Özellikle güneşli, aktivite yapabilecekleri bölgelerde okul çapında gruplar organize ediyorlar. Son sınıfta sınav döneminde olanların hem eğitim programına devam edebilmek hem de birlikteliği devam ettirebilecek, takım oyunları şeklinde olsun birçok organizasyonlar konusunda bizlere talepler geliyor. Çok ciddi bir şekilde özellikle bu dönemde fiyatlar da çok uygun."

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR