En düşük emekli zammı ne kadar olacak?

Emeklilerin büyük bir heyecan içinde beklediği Temmuz zammı ile ilgili detaylar artık netleşti. 1 hafta sonra emekli maaşına zam gelecek. Şuanda en düşük emekli maaşı 935,60 lira seviyesinde bulunuyor. Buna göre en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

ABONE OL
GİRİŞ 27.06.2018 10:00 GÜNCELLEME 27.06.2018 11:24 EKONOMİ
En düşük emekli zammı ne kadar olacak?
En düşük emekli zammı ne kadar olacak?

Türkiye'de tam 12,3 milyon emeklinin merak içinde beklediği Temmuz ayında yapılacak zam miktarı 1 hafta sonra belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Temmuz'da açıklanacak olan enflasyon verilerinin etkili olacağı zam da maaşlar da yaşanacak artışı da ortaya koyacak.

ENFLASYON FARKI ZAM ORANINI BELİRLEYECEK

 

İlk 6 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranını, memur emeklilerinin ise yüzde 3,5'lik artışa ilaveten alacağı enflasyon farkını gösterecek. İlk 6 aylık TÜFE verisinin yüzde 4'ü aşan kısmı ise memur emeklilerinin enflasyon farkı olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri verilerin açıklanması ile birlikte zam oranlarını öğrenecek ve önümüzdeki seyreden ayda zamlı maaşlarına kavuşabilecekler.

Daha önce uzmanların yaptığı tahminler ve ilk 4 aylık enflasyon verileri ışığında zammiktarının yüzde 5, 5,5 civarında olması beklenirken son yaşanan gelişmelerle birlikte emekli maaşına yapılacak zam miktarında da yüksek bir artış olması söz konusu. Ocak- Mayıs ayında gerçekleşen enflasyon neticesinde yüzde 6.39 olarak belirlenen enflasyon miktarında uzmanların yaptığı tahminler doğrultusunda Haziran ayı ile birlikte bu oranın yüzde 7.27'lere çıkması bekleniyor.

YÜZDE 7.27 ORANINDA GERÇEKLEŞECEK

Haziran enflasyonuna göre bu oranlar artacak ya da azalacak. Merkez Bankası'nın son beklenti anketinde ise tahmin ise ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 7.27 olarak gerçekleşebileceğini gösteriyor. Merkez Bankası'nın beklenti anketinin gerçekleşmesi durumunda ise emeklilerin alacağı zam miktarı yüzde 7.27 olarak gerçekleşecek. Bu durumda en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Memur emeklilerinin Temmuz zammı da yüzde 3.27 enflasyon farkıyla yüzde 6.77'ye ulaşacak.

EK ÖDEME DE ARTACAK

Emekliler, her ay maaşıyla birlikte ek ödeme de alıyor. Ek ödeme maaşın yüzde 4'ü ya da yüzde 5'i oluyor. Bin 18 liranın altındaki maaşlarda yüzde 5, üstündeki maaşlarda yüzde 4 oranında ek ödeme veriliyor.

Temmuz'da maaşlar artacağından, ek ödeme de yükselecek.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Hacer 5 yıl önce Şikayet Et
    sgk asgari ücretlilerin yeni emekli olacakların en az asgari ücret kadar aylık aşmaları gerekiyor.yetkililete duyrulur.şu anki aylıkla limse geçinemez
    Cevapla
  • hilmi doğan 5 yıl önce Şikayet Et
    yllardır devlete yük olmadan özel söktörde çalış vergini ver sonunda 1000 1200 tl maaş al bence düzeltilmeli endüşük askeri üçret maşı olmalı
    Cevapla
  • hilmi doğan 5 yıl önce Şikayet Et
    endüşük emekli maşı 1500 tl olmalı
    Cevapla
  • Huseyin celikkaya 5 yıl önce Şikayet Et
    Bin Tele ev kirasi veriyoz corluda corluya toki gelecekmi corlu Bölge sine bakan telefonu defalarca aradim acan olmadi
    Cevapla
  • Yasemin 5 yıl önce Şikayet Et
    Eşitlik istiyoruz. İNTİBAK bizim için de geçerli olmak zorundadır.EMEKLİLERİ HİÇ YERİNE KOYAMAZSINIZ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR