Türkiye'den 150 milyar dolarlık reform!

150 milyar dolarlık hasıla hedefi için altı dev reform geliyor. Üretim, teknoloji ve yatırımlar teşviklerle artırılacak

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2018 03:15 GÜNCELLEME 30.07.2018 07:16 EKONOMİ
Türkiye'den 150 milyar dolarlık reform!
Türkiye'den 150 milyar dolarlık reform!

Hükümet, 2023 yılında 150 milyar dolarlık tarımsal hasılaya ulaşmak için tüm imkânları sunarken, tarımsal varlıklar ve çiftlik hayvanlarını korumaya almak için 30 milyar liralık sigorta yapıldı.

6 ÖNEMLİ HAMLE!

AK Parti ekonomi yönetimince hazırlanan "Tarım ve Hayvancılık" başlıklı raporda sektördeki 6 önemli hamleye vurgu yapıldı.

Bu kapsamda Türkiye kaliteli üretimle tarım ve hayvancılıkta katma değeri yüksek bir üretim ve pazarlama üssü haline getirilecek. Ekolojik, lojistik, finansal tüm imkânlar kullanılacak. Tarımsal altyapıyı, üretim kapasitesi ve teknolojiye yönelik yatırımlar desteklenecek. Üretici gelirlerinin yükseltilmesi, kırsal alanların kalkındırılması amacıyla yeni projeler yaşama geçirilecek. Yeni dönemde sigortalı çiftçi sayısı artacak. Yeni projeler, uygun kredilerle üretimin artmasına destek verilecek.

ÇİFTÇİYE DESTEĞE DEVAM

Tarımsal destek ve yatırımlarla sektörün daha güçlü ve dinamik bir yapıya kavuşması sağlanacak. Küçük çiftçilerin ürettiği ürünleri tüketiciye doğrudan satışında vergisel düzenlemelerden kaynaklanan engeller kalkacak. Yaklaşık 5.5 milyon kişiye istihdam sağlayan tarım sektöründe sigorta destekleri sürecek. Tarımda katma değeri yüksek üretim modeli esas alınacak. Planlı tarım ve hayvancılık için gerekli yapısal dönüşümler hayata geçirilecek.

 

 

103 MİLYAR LİRA TARIM DESTEĞİ

Üretici gelirleri yükselecek, kırsal alanların kaldırılmasına yönelik projeler kesintisiz sürecek. AK Parti döneminde çiftçilere verilen nakit hibe tarımsal destek 103 milyar liraya ulaştı. Yine aynı dönemde 8.2 milyar liralık mazot destekleme ödemesi yapıldı. Çiftçilerin tarımsal üretime yönelik finansman ihtiyacını uygun koşullarda sağlayabilmesi amacıyla faiz desteği sürüyor. Uygulamadan yararlanan çiftçi sayısı 838 bine ulaştı.

KAYNAK : Sabah
YORUMLAR 3
  • SORU 5 yıl önce Şikayet Et
    Tarımsal varlıklar ve çiftlik hayvanlarını korumaya almak için yapılan 30 milyar liralık sigorta, üretim maliyetini artırdığı için sonuçta ürünlerinin satış fiyatı üzerine eklenecektir. Bu da daha üretime başlamadan ilk zammın müjdecisi demektir. Gözle görünmesi için biraz abartarak örnek verelim. 50 milyar liralık koruma yapmak için 30 milyar liralık sigorta yapılıyorsa iyi, burada sigorta şirketi 20 milyar zarar eder ama 10 milyar liralık koruma için 30 milyar liralık koruma yapılıyorsa kendi kendimize 20 milyar liralık kazık atıyoruz demektir. Bu kazık ürünlerin satış fiyatının üzerine zam olarak eklenecek ve tüketiciye ulaşacaktır. Sizce buradaki 20 milyar lira kazığı kim yer?
    Cevapla
  • asım 5 yıl önce Şikayet Et
    krediyle destekle bu iş yavaş ilerler devlet el atmalı toprakların çoğu işlenmiyor. işlenmemiş arazilere ek vergi getirmeli.
    Cevapla
  • Dadas 5 yıl önce Şikayet Et
    He He ...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR