Rus uzmandan Erdoğan-Maduro yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Caracas ziyaretini ve Türkiye ile Venezüella arasında imzalanan anlaşmaları değerlendiren Rus uzman Dmitriy Burıh, iki ülke arasındaki ilişkilerin ileride gelişmeye devam edeceğini ve Venezüella’nın Türkiye’nin Latin Amerika pazarına açılan kapısı olacağını vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.12.2018 00:10 GÜNCELLEME 07.12.2018 08:48 EKONOMİ
Rus uzmandan Erdoğan-Maduro yorumu
Rus uzmandan Erdoğan-Maduro yorumu

Rusya Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (RİSİ) ABD, Kanada ve Latin Amerika Ülkeleri Merkezi Başkan Yardımcısı Dmitriy Burıh, Sputnik'e verdiği röportajda Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun ve yenilenen hükümetin yeni görev süresinde en önemli görevlerinden birinin ekonomik bağları azami derecede çeşitlendirmek ve yeni ortaklar bulmak olduğuna dikkat çekti.

"VENEZUELA, PETROL İHRACATINA BAĞIMLILIKTAN KURTULMAYA ÇALIŞIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Venezüella Devlet Başkanı Maduro'nun huzurunda iki ülke arasında 10 anlaşma imzalandığını söyleyen Burıh, "Venezüella, ekonomide belirlenen hedeflere ulaşmak ve petrol ihracatına bağımlılıktan kurtulmak için müttefiklere ihtiyaç duyuyor. Türkiye'nin daha önce Venezuela için geleneksel bir ticari-ekonomik ortak olmamasına rağmen Venezüellalıların Çin, Rusya ve Türkiye ile ilişki kurma arzusu bu şekilde açıklanabilir" diye konuştu.

 

"VENEZUELA HAMLE YAPINCA ABD ANINDA YASAK GETİRDİ"

İmzalanan çok sayıda anlaşmanın Venezüella yönetiminin ilgi alanlarını açıkça ortaya koyduğunu belirten Burıh, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Venezüella hükümeti tarafından madencilik sektörünü geliştirmeye yönelik adımlar atılır atılmaz ABD, herhangi bir ülkenin Venezüella ile altın üretimi ve satışı konusunda işbirliği yapmasına anında yasak getirdi. Bu nedenle Türkiye ile Madencilik Alanında İşbirliği Mutabakatı, Venezüella'nın hammadde ihracatını genişletmeyi ve ABD'nin Latin Amerika ülkelerine planlı bir şekilde uyguladığı yaptırımların çemberinden çıkmayı amaçlıyor."

"VENEZUELA TÜRK ÜRÜNLERİ İÇİN BÜYÜK BİR PAZAR"

Ankara'nın da yeni ortaklar üzerinden ticari-ekonomik ilişkilerini genişletmeyi istediği için Venezüella ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmeye devam edeceklerini söyleyen Burıh, şöyle konuştu:

"Venezüella Türkiye'nin şimdiye kadar fazla açılmadığı Latin Amerika pazarına açılan kapısı olacak. Ayrıca Venezüella Türkiye menşeili ürünler için büyük bir pazar.

"VENEZUELA'DA BU YIL ÜRETİLEN 20 TON ALTININ BÜYÜK BİR KISMI TÜRKİYE'YE İHRAÇ EDİLDİ"

Ankara'nın diğer pek çok ülke gibi aktif bir biçimde altın satın aldığı da unutulmamalı, Venezüella'da bu yıl milyonlarca dolar değerinde 20 ton altın üretildi ve altının büyük bir kısmı Türkiye'ye ihraç edildi. Bu nedenle Venezüella-Türkiye arasındaki ilişkilerin geleceğini umut verici olarak değerlendiriyorum."

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • Mechul 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel hareketler, devamını diliyorum.
    Cevapla
  • Reisi cumhur 5 yıl önce Şikayet Et
    Cok akıllı. Adamsın tayyip reisss devlet aklı budur işde böyle devam dikkat edelim bugün bu ülke parasal sorun oluyosa devlet akılla yönetilmeye basladı artık yani abd cıkarlarınaa ters düsüyoruz o yuzdem hedef2023 görecegiz o yılları allahın izniyle
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye İran ve Venezuala birlikte hareket etse bile ABD'nin ambargosuna karşı yeterli olur.
    Cevapla
  • erol/antalya 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu Amerika menfaatına kim dokunursa onu hemen men ediyor yasaklıyor. Bu bir zorbalık kabadayılık ama bütün dünya bunu iyi görmeli ve Ticaretinin ve ilişkilerini kahrolası abd ve trump'a göre yapmalıdır.
    Cevapla
  • SeLin ce 35 5 yıl önce Şikayet Et
    CHP, ülke için çalışıyor. Çok güzel ihanet ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR