Karantina bölgesine fatura kesilmeyecek

Koronavirüs sebebiyle 58 ilde 227 yerleşim bölgesinde karantina tedbirleri uygulanırken, elektrik firmaları da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kendilerine verdikleri kıyasen fatura okuma yetkisini vatandaş lehine esnetti.

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2020 07:22 GÜNCELLEME 17.04.2020 09:20 EKONOMİ
Karantina bölgesine fatura kesilmeyecek
Karantina bölgesine fatura kesilmeyecek

Bazı dağıtım şirketleri vatandaşların yaşadığı mağduriyetlerin önüne geçmek için karantina kalkana kadar fatura göndermeme kararı aldı. Ayrıca kapalı AVM ve pasajlardaki işletmelere de fatura kesilmeyeceği öğrenildi.

Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, salgının etkisini azaltmak için ciddi tedbirler aldıklarını belirterek “Şirket olarak, karantina bölgelerinde hem sayaç okuma personellerinin hem de o bölgede yaşayan insanların sağlıklarında tehdit oluşturabileceği gerekçesiyle fatura çıkarmıyoruz. Karantinaya alınan ve idari kararla sayaç okumalarının durdurulduğu yerlerdeki müşterilerimiz açısından mağduriyet oluşturacak hiçbir uygulamayı yapmıyoruz. Böylece müşterilerimizin oluşabilecek tüketim farklarından korunmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

Abonelerin gerçek zamanlı faturasını karantina kalktığında kendilerine tebliğ edeceklerini vurgulayan Aytac “Karantina süreci boyunca abonelerimize fatura göndermeyeceğiz. Ayrıca Covid-19 sebebiyle ekonomik ve sosyal olarak zor günler geçiren abonelerimizi mağdur etmeme adına, ticari faaliyetine devam edemeyen veya tüketim gerçekleşmeyen yazlık konutlar, öğrenci evleri gibi yerlerde kesinlikle fatura düzenlemesi yapmıyoruz. Diğer yandan müşterilerimiz sayaç okuma dönemlerini beklemeden tüketim bilgilerini online işlem merkezimiz üzerinden girerek, kendi faturalarını oluşturabiliyor ve ödemesini yapabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

 

 

 TÜRKİYE GAZETESİ

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • İstanbullu 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalanoğlu yönetimindeki İstanbulda İGDAŞ faturaları el değil bütün vücudu yakıyor. Fitre ve zekatlara talip olduğuna göre daha çooook yanacağız demektir.
    Cevapla
  • müslüman 4 yıl önce Şikayet Et
    geçen seneden buseneye %65 yakın zam yaptınız yetmedimi 2300 tele alan biri 1000 tele kira 800 teleye yakın elektirik doğalgaz öderse ne kaldı vijdansızlar
    Cevapla
  • müslüman 4 yıl önce Şikayet Et
    insanları soydular ve soymaya devam ediyolar vijdansızlar
    Cevapla
  • erdem değer 4 yıl önce Şikayet Et
    devletin acilen güneydoğunun kanını içercesine emen DEDAŞ elektriğe müdahale etmesi lazım. 50 liralık tüketime 250-300 tl fatura kesen bu firma halkı devletten nefret ettirmek için her türlü zulmü yapıyor. ne şikayetlerimizi dinliyor ne de bizi adam yerine koyuyor!!
    Cevapla
  • Hikmet Ertaş 4 yıl önce Şikayet Et
    sayaç okuma bedelini inşallah faturaya yansıtmazlar .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR