Benzin, LPG ve motorine zam

Benzinin litre fiyatına 15, motorinin litre fiyatına 10 kuruş zam geldi. Zamlar pompa fiyatlarına yansıyacak. Öte yandan LPG LPG (otogaz) fiyatı da 4 kuruş arttırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2020 16:18 GÜNCELLEME 17.04.2020 17:12 EKONOMİ
Benzin, LPG ve motorine zam
Benzin, LPG ve motorine zam

AA muhabirinin Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından aldığı bilgiye göre, söz konusu artışlar pompa fiyatlarına bu gece yarısı itibarıyla yansıyacak.

Başkent Ankara'da ortalama 5,24 liradan satılan benzinin litre fiyatı 5,39 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 5,10 liradan 5,25 liraya, İzmir'de 5,27 liradan 5,42 liraya yükselecek.

 

Ankara'da ortalama 5,16 liradan satılan motorinin litre fiyatı 5,26 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 5,08 liradan 5,18 liraya, İzmir'de 5,19 liradan 5,29 liraya yükselecek.

LPG (otogaz) fiyatına da 4 kuruşluk zam yapıldı.

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanması

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • kuzu 3 yıl önce Şikayet Et
    İndirim sevincimiz 1 gün bile sürmüyor.
    Cevapla
  • Çanakkale 1915 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada petrol 18 yılın en düşüğü bizde zam zam yine zam
    Cevapla
  • Kayısı kentli 3 yıl önce Şikayet Et
    Sabah depoyu fulledim hemen
    Cevapla
  • yurttaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha durun kardeşim bugünkü 21 krş,luk indirimden mazotumuzu almadan bu ne acele bu ne hız.İstasyon sahipleri bile fiyatı takip edemeyince akaryakıt satmıyor bazen pompa bozuk bakım var diyor."İndirim,Kaldırım.kaldırım birazcık indirim ,yok olmadı az daha indirim, yok arkadaş çok indirdik az kaldıralım ,yetmedi biraz daha kaldıralım, olmadı az daha kaldıralım.kaldırımdan indirim yapalım"derler.Bu tiyatro böyle devam eder bizde haber olmuş diye bakar ve yorum yaparız.
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Geç kalmıştınız hemen zammı yapın!!!!!! Dünyada hep bedeva olsa bizde bu yakıt hiçbir zaman 4 TL nin altına düşmez
    Cevapla
  • müslüman 3 yıl önce Şikayet Et
    4 tele olsa onada razıyız
    Cevapla
  • 25344566 3 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü vergisi var vergi kalkınmanın temelidir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR