TOKİ sahada denetime çıktı! 1620 şantiye incelendi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) şantiyelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele çerçevesinde gerekli tüm önlemler alındı. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Aksaray'da 1620 dükkanın yapıldığı şantiyede önlemleri yerinde inceledi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2020 09:18 GÜNCELLEME 19.04.2020 09:18 EKONOMİ
TOKİ sahada denetime çıktı! 1620 şantiye incelendi
TOKİ sahada denetime çıktı! 1620 şantiye incelendi

Bugüne kadar ülke genelinde 890 bine yakın konut inşa eden, bunun yanı sıra küçük ve orta ölçekli sanayi yapılarıyla birlikte hastane, stadyum gibi alanlarda çalışma yürüten Toplu Konut İdaresi (TOKİ) çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

 

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, şantiyelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele çerçevesinde gerekli tüm önlemleri alarak faaliyet gösterdiklerini söyledi. Aksaray'da TOKİ tarafından 1620 dükkanın yapıldığı şantiyede incelemelerde bulunan Bulut, “Yeşil alanları artırmak maksadıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın koordinasyonunda gerçekleştirdiğimiz millet bahçelerimizle birlikte şu anda aktif olarak Türkiye genelinde 297 şantiyemiz bulunmakta. Sağlık Bakanlığımızın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ve İçişleri Bakanlığımızın yayımlamış olduğu genelgeler doğrultusunda şantiyelerimizdeki işçi sayılarını belirli bir miktar azaltarak, kendi içinde karantina önlemlerini alarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

ŞANTİYELER EVİMİZ

 

İşçi sağlığına çok önem verdiklerini vurgulayan Bulut, şantiyeleri kendi evleri gibi gördüklerini alan tespitlerini de bu yüzden yaptıklarını aktardı. Bulut, çalışanlara, 'burası bir nevi eviniz, burada yaşayan insanların evi. Dolayısıyla çalışanlar dışarıya çıkmasınlar' talimatı verdiklerini belirterek şunları kaydetti: “Burada önlem alarak çalışmaya devam ediyorlar ama dışarıdan buraya herhangi bir şekilde işçi geleceği zaman aynı dışarıdan gelen kişilere uygulanan 14 günlük karantina süresinin burada uygulanarak ondan sonra eğer sağlıklıysa yeni ekibe katılması gerekiyor. Çünkü, herhangi bir sağlıksız kişinin ekibe katılması, şantiyeyi tamamen karantinaya almaya sebebiyet verebilir. Tüm bu hususlara uymaları yönünde şantiyelerimize uyarılarda bulunduk. Bugün de bunları biraz denetlemeye ve arkadaşları yerinde ziyaret etmeye geldik.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR