Geleceğin gemisi olarak lanse edilen ve Amerikan donanmasının şu ana kadarki en büyük en modern ve radardan gizlenme özelliğine sahip  Zumwalt sınıfı muhriplerde önemli bir kilometre taşı geride bırakıldı. Raytheon'un görevlendirdiği ve mühendislerden, gemi mürettebatı ve donanma personelinden oluşan bir ekip, platformun test ve aktivasyon faaliyetlerinde görev aldı. 

Gelişmiş sensörler, silah sistemleri ve baş üstünde radar kesit alanını düşüren yapıya sahip iki adet 155 mm ana silaha sahip olan Zumwalt sınıfı platformlardan ilki olan USS Zumwalt (DDG 1000), Amerikan Donanması'na teslim edildi. Test gereksinimleri için Surface Development Squadron 1 (Satıh Geliştirme Filosu 1 / SURFDEVRON)'u teşkil eden Donanma, test sürecinin devam edeceğini belirtti. Teknoloji geliştirme faaliyetlerinin yanı sıra filo, yeni gemilerle birlikte yeni taktik, doktrin, teknik ve prosedürlerin geliştirilmesi alanlarında da görev yapıyor.

180 metre uzunluğundaki USS Zumwalt'ın tam deplasmanı ise 15 bin 600 ton. BGM-109 Tomahawk, RIM-162 ESSM, RUM-136VL ASROC sistemleri ile donatılan platformun ana silahı ise özel yapısı ile ön plana çıkan iki adet 155 mm AGS'den müteşekkil.

MALİYETİ 3 MİLYAR DOLAR

ABD donanmasının en prestijli savaş gemisi unvanını ele geçiren Zumwalt'ın Pentogan'a maliyeti ise yaklaşık 3 milyar dolar oldu.

Yeni nesil destroyerden toplam 3 adet üretiliyor

Ar-Ge çalışmaları için çok yüksek bütçe ayrılan bu gemiden az sayıda üretilmesinin esas nedeninin gelecekteki diğer projelerde kullanılacak teknolojiler için bir nevi laboratuvar proje olması, gelecek projelerin maliyetlerini düşürmek olduğu tahmin ediliyor

C4defence

Yorumlar 69 Yorum Var
  • hakan 01.05.2020 01:43
    dünya üzerinde vurulamayacak hiç bir yapı yoktur sadece boş masraf
  • ELEKTROMANYETİZMA 01.05.2020 00:08
    Gemiyi boş verin, korkunç virüslerle, füzelerle silahlarla, ekonomik çöküşle korkuturlarken, asıl tehlike Dünya'nın yörüngesine hızla yerleştiriliyor. 5G bahanesiyle bütün dünya 12.000 uydudan oluşan mikrodalga fırını içine alınıyor. Bu uydularla uzayın her açısına her köşesine sinyaller gönderilebilir. Dünyaya dönersek, şimdiden kendimi büyük bir mikrodalga fırını içine konmuş bir tavuk kadar çaresiz hissediyorum. Allah bizi ve bütün sevdiklerini bu şeytanilerin şerrinden korusun. Kimsenin uyanıp tedbir alacağı yok! Bu saatten sonra Allah'tan başka ne sığınılacak bir yer ne de bir kurtarıcı göremiyorum. Allah BİZi korusun!
  • ABDÜLHAMİD 01.05.2020 00:04
    Radar,a yakalanmasa ne olur,göz görüyor ya :)
  • ELEKTROMANYETİZMA 30.04.2020 23:54
    Elektromanyetizma ilmiyle gemiyi yok edebilirsiniz. Bütün kainat, galaksiler, yıldızlar, gezegenler, siz ve bütün hücreleriniz, tuttuğunuz kalem, baktığınız ekran, canlı cansız, gördüğünüz duyduğunuz, bildiğiniz bilmediğiniz her şey, bütün elementler, atomlar, atomaltı parçacıklar, müzikteki notalar gibi farklı genlikte ve dalga boyunda hiç durmadan titreşerek var oluyorlar. Kainatı sürekli titreştiren O güç olmasa, fişi çekilmiş TV deki görüntünün bir anda yok olduğu gibi bütün kainat o an yok olur. Allah'tan başka hiç bir güç ve ilim sahibi bu kainatı bu ahenkte, bu mükemmellikte titreştiremez ve var edemez. İşte bu yüzden La ilahe illallah, Subhanallah, Elhamdulilah, Allahuekber diyoruz.
  • Müco 30.04.2020 23:31
    Herkes kendi malını tanıtıyor övüyor. Rusyada kendi savunma sistemini övüyordu suriyede kevgire çevirdik. Elinizde olupta ama kimsenin özelliğini bilmediği etkin silahlar sizi güçlü yapar. ABD kulis yapıyor bana göre.
Daha fazla yorum görüntüle