İstanbul'da nisanda en fazla soğanın fiyatı arttı

İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan harcama kalemi, yüzde 32,67 ile soğan oldu. Soğanı, portakal, patates ve limon takip etti.

ABONE OL
GİRİŞ 02.05.2020 18:57 GÜNCELLEME 02.05.2020 18:59 EKONOMİ
İstanbul'da nisanda en fazla soğanın fiyatı arttı
İstanbul'da nisanda en fazla soğanın fiyatı arttı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından Nisan 2020 döneminde İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan harcama kalemleri açıklandı.

 

 

Buna göre, İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 ürünün 77'sinin perakende fiyatı artarken, 33'ünün fiyatı düştü. 132'sinin fiyatı ise değişmedi.

Portakal, patates ve limonda da artış

 

 

Nisan ayında "Gıda harcamaları yaş, kuru sebze ve meyveler" alt grubunda yer alan soğan, yüzde 32,67 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu.

Fiyatında artış yaşanan diğer ürünler, yüzde 28,21 ile portakal, yüzde 22,79 ile patates, yüzde 22,29 ile limon, yüzde 20,64 ile oturma odası takımı ve yüzde 17,54 ile elma oldu.

Fiyatı en fazla azalan ürün taze fasulye

Söz konusu dönemde "Gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyveler" alt grubunda yer alan taze fasulye yüzde 32,11 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün
oldu.

Fiyatında azalış izlenen diğer ürünler yüzde 31,49 ile kabak, yüzde 31,27 ile patlıcan, yüzde 25,83 ile salatalık, yüzde 23,91 ile dergiler olarak gerçekleşti. 

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • gresunlu 3 yıl önce Şikayet Et
    en ucuz denilen marketler bile çok pahalı oldu fırsatçılara hakkımız haram olsun... bu mübarek zamanda milleti soyuyorlar,seçimden önce patatesi soğanı bahane edenler imamoğlu ucuzlattımı ...Allah a sizleri şikayet ediyoruz
    Cevapla
  • beni_unutma 3 yıl önce Şikayet Et
    artmayan ne var ki ,?
    Cevapla
  • Can Polat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu rantcilar ve firsatcilar yuzunden cebimizdeki para yariya dustu hakkim zikkim olsun lnlara.
    Cevapla
  • Sahip 3 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatçıların kazandık dedikleri cehenneme odun olacak yok öyle kul hakkı yemek.
    Cevapla
  • Rizeli53 3 yıl önce Şikayet Et
    Öylesine bir haber. Elma,portakal 3 TL dan 6 TL ya çıktı. Yumurta uçtu gidiyor. Çilek en bol zamanı pazartesi 6 TL oluyor yasak yaklaşınca 12 TL. Muz 17 TL ya çıktı. Bu fırsatçılara bir çift lafım var. Ölüm size de hak. Ve emin olun bu dünyada ya sizden ya evlatlarınızdan çıkacak, ahirette de hesap vereceksiniz. Garibanın evine ne girecek herşeye göz göre göre mislice zam yapıyorsunuz. Ne de olsa fiyatına bakmadan alan aç gözlüler var dimi. Ya gariban ne yapacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR