Bakan Kurum duyurdu: Para cezaları uygulandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İmara aykırı, doğal güzelliklerimizi bozan yapıların tespit ve yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Muğla'da 18 projede 499 yapının yıkımını tamamladık, yapı sahiplerine idari para cezaları uyguladık" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2020 13:43 GÜNCELLEME 04.05.2020 15:56 EKONOMİ
Bakan Kurum duyurdu: Para cezaları uygulandı
Bakan Kurum duyurdu: Para cezaları uygulandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

 

"Cennet vatanımızın her noktasında havadan, denizden ve karadan olmak üzere denetimlerimizi gerçekleştirmeye devam ediyor, imara aykırı, doğal güzelliklerimizi bozan yapıların tespit ve yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz.

Geçtiğimiz yıl 2 kez ziyaret ettiğimiz Bodrum'da, kıyı ve koylarda denetimler gerçekleştirmiş, imara aykırılıklar taşıyan yapıların yıkılacağı sözünü vermiştik. Muğla'da 18 projede 499 yapının yıkımını tamamladık, yapı sahiplerine idari para cezaları uyguladık.

 

 

Son olarak dünyada nadir türlerden biri sayılan Akdeniz foklarının evi Bodrum Küdür Yarımadası'nın koruma statüsü arttırılarak Kesin Korunacak Hassas Alan ilan edilmesiyle birlikte buradaki plaj işletmeleri ve iskelelerin yıkımını gerçekleştirdik.

Yerel yönetimlerimizden beklentimiz, başta korunan alanlarımız olmak üzere imara aykırı yapılarla ilgili gerekli idari işlemi kararlılıkla yapmaları. Kaçak yapıyla mücadeleyi belediyelerimizle birlikte yürüteceğiz. Doğal güzelliklerimizi geleceğe en güzel haliyle bırakacağız."

YORUMLAR 2
  • Müslüm 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yapılar yapılırken neredeydiniz ? milli servet böyle heba ediliyor!
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaçak yapıların denetimi yerel yönetime ait yapı ruhsatıni belediye veriyor ruhsatsız olanları tesbit edip yıkmak belediyenin işi sahil şeridi belediyelerinin tamamı CHP li lafın varsa onlara söyle çevre ve şehircilik bakanlığı na şikayet olursa belediyeden ruhsatı varmı diye soruyor yoksa kolluk kuvvetleri belediyenin yapması gereken işi yapıyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR