ABD'de araç piyasası 2 ay sonra normale döndü

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle üretimlerine büyük ölçüde ara veren otomotiv sektörü, yaklaşık 2 ayın ardından faaliyete başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2020 02:22 GÜNCELLEME 19.05.2020 03:22 EKONOMİ
ABD'de araç piyasası 2 ay sonra normale döndü
ABD'de araç piyasası 2 ay sonra normale döndü

ABD basınında yer alan haberlere göre, ülkede 130 bini aşkın otomotiv sektörü çalışanı bugün iş başı yaptı. 

 

Ford, Fiat Chrysler ve General Motors gibi sektörün önde gelen üreticileriyle tedarikçileri, Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemlerle üretim merkezlerini yeniden açarak faaliyete başladı. 

12 BİN ÇALIŞAN İŞİNE GERİ DÖNDÜ

 

Ford'dan yapılan açıklamada, şirketin ABD'deki üretim ve faaliyetlerine yeniden başladığı bildirildi. Açıklamada, şirketin sağlık muayenesi, kişisel koruyucu ekipman ve sosyal mesafe de dahil olmak üzere çalışanların güvenliği ve sağlığı için önlemler aldığı kaydedildi.

Fiat Chrysler'den yapılan açıklamada da şirketin 12 bin çalışanının işlerine geri döndüğü ve üretimin yeniden başladığı aktarıldı. 

Söz konusu şirketlerin üretimlerine yeniden başlamasıyla borsadaki hisseleri de yükseliş kaydetti. General Motors'un hisseleri bugün yüzde 9, Fiat Chrysler'in hisseleri yüzde 7,3 ve Ford'un hisseleri yüzde 6,7 oranında arttı. 

YORUMLAR 1
  • Tacettin 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamların bütün derdi paranın dolanması. Medeniyetleri, insan değerleri üzerine değil, paranın kursallığı için kurulmuş bir medeniyet. İnsan sağlığını normale döndürmek için değil kapitali işletmek için uğraşıyorlar.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR