4 Haziran Altın fiyatları hızla düşüyor! Çeyrek Altın Gram Altın Bilezik alış satış fiyatları

Gram Altın ve Çeyrek altın fiyatları, ONS altın ve doların düşmesi ile birlikte hızla düşmeye devam ediyor. 4 Haziran perşembe Kapalı Çarşı alış ve satış fiyatlarının belirlenmesi, fiyatları düşecek mi sorusunu akıllara getirdi. En çok tercih edilen Gram altın alış 366 satış 369 Çeyrek altın alış 594 satış 606 Yarım Altın alış 1188 satış 1212 Cumhuriyet altını alış 2.377 satış 2.401 TL'den işlem görüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2020 15:22 GÜNCELLEME 04.06.2020 15:22 EKONOMİ
4 Haziran Altın fiyatları hızla düşüyor! Çeyrek Altın Gram Altın Bilezik alış satış fiyatları
4 Haziran Altın fiyatları hızla düşüyor! Çeyrek Altın Gram Altın Bilezik alış satış fiyatları

Altın fiyatları hızla düşmeye devam ediyor. ONS altın fiyatı ile birlikte doların da hızla gerilemesi altın fiyatlarının inmesine neden oldu. Her dönem güvenli liman olarak görülen altında yaşanan bu hareketlilik yatırımcıların da dikkatini çekmeye yetti. An itibari ile Kapalı Çarşı piyasasına göre Gram Altın 369,61 TL'den işlem görürken, Türkiye'de en çok rağbet edilen Çeyrek Altın 606,38 TL'den satışa sunuluyor. İşte 4 Haziran Cumhuriyet Altını, Tam ve yarım Altın, 22 Ayar, 18 Ayar ve 14 Ayar altın fiyatları...

 

İstanbul Kapalı Çarşı'da alınıp satılan 4 Haziran altın türlerinin fiyatları (TL) şöyle:

Gram Altın fiyatı 

Gram Altın Türkiye'de altına yatırım aracı olarak yönelenlerin en çok ilgi gösterdiği ve birikim yaptığı altınlar arasın yerini alıyor. Doların gevşemesi ile birlikte düşüşe geçen Gram Altın 4 Haziran perşembe günü 366,46 TL'den alış fiyatı belirlendi. Hareketin sürdüğü bu dönemde Kapalı Çarşı piyasasına göre 369,61 TL'den satış gördü. 

 

Çeyrek Altın fiyatı

Çeyrek altın fiyatları da yine altın fiyatlarının düşmesi ile birlikte aşağı yönde hareket ediyor. Türkiye'de özellikle düğün sezonunda takı aracı olarak ilgi gören Çeyrek Altına Kapalı Çarşı piyasasında 594,25 TL'san alış fiyatı belirlendi. 606,38 TL'den ise alıcı buldu.

Yarım altın fiyatı: 1.212,76 TL

Tam Altın fiyatı: 2.401,06 TL

22 Ayar Altın fiyatı: 342,20 TL

18 Ayar Altın fiyatı: 280,00 TL

14 Ayar Altın fiyatı: 217,77 TL

Cumhuriyet Altın fiyatı: 2.469,49 TL

ONS Altın fiyatı: 1.701,15 Dolar

Gremse Altın (iki buçukluk altın) fiyatı: 6.002,66 TL

BDDK'DAN VALÖR AÇIKLAMASI

BDDK, 100 gram ve üzeri altın alımında 1 gün valör uygulanacağı açıklandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) yapılan açılamada, BDDK'nın 21 Mayıs 2020 tarih ve 9033 sayılı kararı ile finansal piyasaların istikrarlı işleyişine ve kredi sisteminin etkin çalışmasına katkıda bulunulmasını teminen yarından itibaren gerçek ve tüzel kişilerin günlük 100 gram ve üzerinde altın alım işlemlerinde, altının ilgilinin hesabına aktarılmasının ve/veya kullanıma açılmasının bir iş günü valörlü olarak gerçekleştirilmesine karar verildiği kaydedildi.

VALÖR NE DEMEK?

Valör, İşlem yapılış tarihi ile işlemin gerçekleşme tarihi arasındaki farkı tanımlamak için kullanılan finans terimidir. Valör tarihi, işlemin karşılıklı olarak muhasebe hesaplarına alacak ve borç geçtiği, özetle işlemin fiilen gerçekleştiği tarihtir.

Fransızca "valeur" kelimesinden dilimize geçmiştir. Bankacılıkta valör tarihi genel olarak, bankadan çıkan bedellerde paranın çekildiği gün, bankaya giren bedellerde ise, bir sonraki iş günü olarak kabul edilmektedir.

"Valör tarihi" birçok bankacılık işleminde karşımıza çıkabilir; örneğin para transferlerinde paranın hesaba geçeceği ilerideki bir tarih için, alınan kredinin faiz borçlanmasının başlayacağı gün için ya da yatırılan mevduatın faiz kazanmaya başlayacağı gün için bu terim kullanılmaktadır. Mevduat uygulaması için bir örnek vermek gerekirse; T gününde bir gün valörlü olarak yatırılan vadeli mevduat faiz kazanmaya ertesi gün başlar, faiz başlangıç tarihi T+1'dir, özetle bir günlük faiz kaybı oluşur. "Aynı gün valörlü" ifadesi faiz kazancının T günü başlaması anlamına gelir.

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatandas nediyorsa odüşmeli düşecek evlenengencler düşmesini istiyor düşmeli
    Cevapla
  • Orhan Uz 3 yıl önce Şikayet Et
    Altının bugünlerde düşüş sürecinde olması bir oyundan ibaret. Altını olan mecbur kalmadıkça sakın satmasın. İmkanı olan altın almaya devam etsin. Coronadan dolayı düğünlerin ertelenmesi ve ticari hayatın yavaşlaması dahası çalışanların geçici de olsa işsiz kalması yani kişilerin gelir düzeylerinin düşmesi altın piyasasında durgunluğa yol açtığından fiyatlar bu durumda. Hayat normale döndüğünde altının gramı kısa sürede 450 TL yönünde fırlayacaktır. Enflasyonun en az % 20 ler düzeyinde olduğu bir ortamda altın fiyatının düşmeye devam etmesini beklemek saflık değil ahmaklık olur.
    Cevapla
  • abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    altın çamura da düşse değerini kaybetmez. Bu böyle biline
    Cevapla
  • 007 3 yıl önce Şikayet Et
    dusêrken 1 tl 1 tl zamnalirken 10 tl 15 tl bu ulkede boyle yuruyor amerika batti bitti ic savas cikti halk sokakta kiyamet koptu vs vs hani dolar neden dusmuyor 1 tl 2 tl 3 tl dusuyor bizde is yok
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat global gawurun gözü Türkiye'deki altınlarda. faizler düşünce altın satışı olacağından fiyat düşürüldü. Altınına sahip çık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR