Dragon'un, UUİ'ye, astronotların yardımına ihtiyaç duymadan otomatik olarak kenetlendiği belirtildi.

Kenetlenmenin, Çin-Moğolistan sınırından 422 kilometre yükseklikte gerçekleştiği kaydedildi.

Hurley ve Behnken'in bu aşamada UUİ'deki Rus ve Amerikalı mürettebatla bir araya gelmeden önce kaçak ve basınç kontrolleri için beklemeleri gerekiyor.

SpaceX'in Dragon kapsülü ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden dün başarıyla yörüngeye gönderilmişti.

TÜRKİYE SAATİYLE AKŞAMÜSTÜ GERÇEKLEŞTİ

Crew Dragon kapsülü Uluslararası Uzay İstasyonu'yla ilk teması Türkiye saatiyle 17.16'da gerçekleşti.

Yorumlar 41 Yorum Var
  • Veli 01.06.2020 13:51
    Yakında her şeyi gerçekkeriyle anlatmak zorunda kalacaklar
  • Veli 01.06.2020 13:45
    Iss 8zled8m tam izlerken uydunun göruntusunun gölgesi yeryüzune düstu.Yani bildigin gölge.Bakin uzayda uygu golgesi yere yansiyor uyduyla hareket esiyor Iss göruntunuz yalan insanlari kandirmayin dedik maalesef bizi attilar ve o göruñtuyu hemen sildiler.40000km hizla donen dunyanin goruntusunu alamazsiniz ayrica bunu cekecek kamera yoktur. Vesselam.Bilmeden konusmayin yazilanlarin dogrulugu bilum adamlarinin gorusleri yani bilimsel bi kaniti yok
  • merak bu. 01.06.2020 10:58
    astronotların çektiği görüntülerde olsun yukarıdaki kenetlenme videosunda da olsun uzayda hiç yıldız görünmüyor. Yeryüzünden gördüğüm binlerce yıldız ve ışık hüzmesinden birisi neden görünmez, hep merak ederim. Dünyanın etrafında astroid kuşağı olduğu söylenir ama nedense hiç biri bu araçlara ne çarpar nede resmi görüntülenir.
  • Burhan 01.06.2020 09:06
    Fırtına kuşu göklerin hududunun atmosfer olduğunu nerden çıkardın? Atmosfer aşılabilir uzaya gidilebilir. Allah'ın ifade ettiği hudut uzayın sınırıdır ki insanoğlu bunu aşmayı bırak henüz sınırını tespit bile edemedi.
  • Yorumculara 01.06.2020 04:46
    Adamlar yakinda turistik gezi yapacaklar uzaya. Siz nasil buyuk yanildiginizi o zaman goreceksiniz.
Daha fazla yorum görüntüle