Borsa İstanbul yönünü yeniden yukarı çevirdi

Küresel piyasalar, ekonomideki toparlanmaya ilişkin belirsizliklerle karışık bir seyir izlerken, pandemi gündemi yatırımcıların odağındaki yerini koruyor. BIST 100 yükselişle başladığı günün ilk yarısında kazancını artırdı

ABONE OL
GİRİŞ 02.07.2020 14:24 GÜNCELLEME 02.07.2020 14:24 EKONOMİ
Borsa İstanbul yönünü yeniden yukarı çevirdi
Borsa İstanbul yönünü yeniden yukarı çevirdi

ABD - Çin ilişkilerinde son günlerde karşılıklı açıklamaların ve artan gerilimin önem kazanması ile birlikte artan vaka sayıları dolayısıyla ikinci dalga endişeleri gündemin ana maddesi olarak önemini koruyor. Makroekonomik verilerde toparlanmanın devam etmesine karşın endişeler ve riskler piyasalarda dalgalı bir seyir izlemesine neden oluyor. Bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi piyasalar için önemli.

 

Pandeminin kontrol altına alınamadığı ve artan vaka sayılarının beraberinde getirdiği ikinci dalga endişeleri piyasalar üzerinde baskı oluştururken, ekonomik verilerde grülen toparlanma ise tam tersi piyasaları destekleyen tarafta kalıyor. Küresel piyasalarda dün dalgalı bir seyir izlenirken, BIST 100 Endeksi kâr satışlarının etkisiyle dün günü %1,04'lük düşüşle 115.315 seviyesinden tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla kapatırken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyirde. Asya piyasaları genel olarak alım yönündeyken, Avrupa borsalarında da hafif alıcılı bir açılış yaptı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR