Nafaka ile ilgili eski Bakandan açıklama

Nafakanın ihtiyaca binaen doğmuş hukuk sisteminin önemli unsularından birisi olduğunu vurgulayan eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, “Nafakanın zenginleşme sebebi olmaması gerekir. Ömür boyu nafaka doğru bir şey değil. Nafaka süreli ve adaletli olmalı” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.07.2020 13:57 GÜNCELLEME 08.07.2020 13:58 EKONOMİ
Nafaka ile ilgili eski Bakandan açıklama
Nafaka ile ilgili eski Bakandan açıklama

Eski Ekonomi Bakanı, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Tekn. Komisyonu Başkanı Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, sosyal medya yasası, erken seçim konusu, süresiz nafaka ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

Süresiz Nafaka konusuna değinen Elitaş, ömür boyu nafakanın doğru bir şey olmadığını belirterek, “Nafaka ihtiyaca binaen doğmuş hukuk sisteminin önemli unsurlardan birisidir. Ama nafakanın zenginleşme sebebi olmaması gerekir. Aynı zamanda da başkalarını fakirleştirme sebebi olmaması gerekir. Alanın zengin verenin fakirleşmesine sebep olmaması gerekir. AK Parti grubu ve Adalet Bakanlığı’nın bu konu hakkın çalışmaları var.  2-3 sene önce grup başkan vekili iken bu konularla ilgileniyorduk. Şimdiki Adalet Bakanının da bu konunun çalışmasını yaptıklarını biliyorum. Toplumda bir yara oluşturmadan iki tarafı da üzmeyecek şekilde bir noktaya gidilmesi gerektiği kanaatindeyim. Toplumsal yara olarak görüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Adına medya deniliyorsa kuralı da olmalı!

 

 

“Sosyal Medya Yasası”na karşı çıkanlara ilişkin konuşan Mustafa Elitaş, “Baktığımız zaman medya yazılı, görsel ve sosyal olarak değerlendiriyoruz. Yazılı ve görsel medyanın kendine göre kuralları var. Diğerine de sosyal medya deniliyorsa kendine göre kuralları olması gerekiyor. Kuralsız hiçbir şey olmaz. Kuralsız olduğu takdirde sonunda pislik çıkar. Açıkçası yazılı ve görsel medyanın ahlak yasası varsa sosyal medyanın da bir ahlak yasası ve basın medya yasası olması gerekiyor” diye konuştu.

Erken seçim dedikodusu kısır muhalefetin düşüncesi!

Erken seçim tartışmalarına değinen Elitaş, “Medyada ve sosyal medyada işte baskın seçim yapılacak’ diye bir düşünce atmaya başladılar. Sistem yürüyor mu? Yürüyor. İşler aksamadan gidiyor mu? Gidiyor. Krizler atlatılmış mı? Atlatıldı. Cumhur İttifakı milletvekili yeterli seviyede mi? Evet. Başarılı bir iktidarın karşısında muhalefet kısırlaşmaya başlar. Şu anda da biz onu yaşıyoruz. Rakibin iyi olması lazım seni güçlü kılabilmesi için. Rakipler zayıf ama irade ve idare güçlü. Rakiplerin zayıflığını bertaraf ederek, yine aynı hızla devam ediyoruz. Erken seçim konuşmalarını havanda su dövmek, yeni gündem oluşturmaya çalışma ve kısır muhalefetin kendi halinde bir düşüncesi olarak görüyorum” açıklamasında bulundu.

Bu hafta ya da haftaya görüşmeler başlar!

Elitaş, “Baro düzenlemesi hayatın akışına normal geliyor. Çünkü 50 bin kişinin bir baroda olması yerine 5 binden fazla baroya kayıtlı avukatın olduğu yerde 2 bin kişi bir araya gelerek, baro kurması imkanı veriyor. Bu da parlamento Adalet Komisyonunda tartışıldı. Bu hafta ya da  önümüzdeki hafta görüşmeye başlayabiliriz” dedi.

KAYNAK : yeniakit
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Dadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi nafakayı duyan kadını bırakın aileler bile kızlarına destek verip yuva yıkıyorlar niye çünkü ömür boyu nafaka var.Adam bir yıl evli kalıyor sonra kadının canı sıkılıyor ben elektrik alamadım boşanıyorum gelsin paracıklar Allah bu konuda herkesi ıslah etsin devlet büyüklerimizede bunu düşünüp değerlendirmeleri için feraset versin
    Cevapla
  • Vebal Büyük 3 yıl önce Şikayet Et
    Nafaka ile devam edin , kıyamet günü vebalini ödersiniz ,yuvalar yıkan nafaka, abdest al namaz kıl oruç tut MİLLETİN YUVASINI YIK ,CİNAYETLERE SEBEB OL ,ÇOK YAZIK (sözüm süresiz nafakayı icad edenlere )
    Cevapla
  • Ercn 3 yıl önce Şikayet Et
    Sürseiz ve yüksek nafala olamazzz bu konunun acilen düzenlenmesi lazım
    Cevapla
  • Anti NAFAKA 3 yıl önce Şikayet Et
    Süresiz nafaka haramdır ,herkes kendi yoluna devam edip yaşasın , cinayetlerin fuhuşun zinanın adıdır nafaka
    Cevapla
  • Isparta 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem muhafazakarsınız dinimize göre boşanmış kadına ne kadar nafaka öngörülmüşse o kadar verilmesi için kanun değişikliği için neyi bekliyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR