Borsa İstanbul'da sıfır atma testleri yarın başlıyor

BIST Pay Endekslerinden sıfır atılması işlemleri test ortamında yarın başlatılacak

ABONE OL
GİRİŞ 09.07.2020 10:52 GÜNCELLEME 09.07.2020 12:24 EKONOMİ
Borsa İstanbul'da sıfır atma testleri yarın başlıyor
Borsa İstanbul'da sıfır atma testleri yarın başlıyor

BIST Pay Endekslerinden sıfır atılması işlemleri test ortamında yarın başlatılacak.

 

 

Borsa İstanbul'un konu ile ilgili duyusunu göre, BIST Pay Endekslerinden sıfır atılması ve VİOP Endeks vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinde yapılacak değişiklikler kapsamında 10 Temmuz 2020 Cuma günü 10.57.3.8 Pre-prod test ortamında Endeksten sıfır atılma işlemleri başlatılacak.

Söz konusu test kapsamında hali hazırda endekslerden sıfır atılmamış haliyle bulunan sözleşmeler için 10 Temmuz 2020 Cuma akşam gerekli tanımlamalar yapılarak 13 Temmuz 2020 Pazartesi günü endekslerden sıfır atılmış ve endeks vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerindeki değişiklikler yapılmış olarak Sistem açılacak.

 

 

Bu ortamda testlerini gerçekleştirmek isteyen üyeler ve yazılımcı kuruluşlar Cuma seans sonuna kadar 10.57.3.8 Pre-prod test ortamında test etmek istedikleri senaryolar kapsamında işlem gerçekleştirip pozisyon alıp testlerini gerçekleştirebilecekler.

Test ortamında 11-12/07/2020 Cumartesi ve Pazar günü haftasonu olarak tanımlanacak olup, Sistem kapalı kalacak.

Bu kapsamda ilgili ortamda 10/07/2020 Cuma günü Akşam Seansı yapılmayacak.

BIST Pay Endekslerinden İki Sıfır Atılması Projesinin devreye alım tarihi 27 Temmuz 2020 olarak açıklanmıştı.

YORUMLAR 1
  • bulutpolat 3 yıl önce Şikayet Et
    bir yerde isabetli olacaktir bist istanbul aslinda daha çok alacağı potansiyel beklentisi iskontosu firsat olarakda cazip carpanlari temel rasyo fk gibi..ayrica bolgesi jeopotik dinamikleri zamanla daha iyi gorulecegi aşikar. ayrica uretim altyapısı kalifiye iş çözüm tecrubesi esnek tedarikci ve pazar ulaşım gostergeleriyle avrupa pazarinin uretim ussu olmaya aday ulkemiz farkedilmeyi hak etmesi surpriz olmamali?bu potansiyel kazanimlar firsatlar oyle ha deyince elde edilecek turden değildir?akabinde inş sermaye piyasalarimiz ulkesine mileti yatirimcilarida ulke ekonomi bist gelisiminden daha oran olarak pastadan pay almasi. dolarize ekonomiden çıkışında panzehiri olacagindan şüphem yok..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR