ABD, Japonya'ya 105 adet F-35 satacak!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Japonya'ya 23,11 milyar dolar değerinde 105 adet F-35 tipi 5'inci nesil savaş uçağının satışına onay verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.07.2020 02:29 GÜNCELLEME 10.07.2020 05:51 EKONOMİ
ABD, Japonya'ya 105 adet F-35 satacak!
ABD, Japonya'ya 105 adet F-35 satacak!

ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansından yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Japonya'ya Dış Askeri Satış kapsamında 23 milyar 11 milyon dolar değerinde 105 adet F-35 Müşterek Taarruz Uçağı ve ilgili ekipmanlarının satışına onay verilmesine karar verdi." ifadesi kullanıldı.

 

Açıklamada, satış paketinde 63 konvansiyonel kalkış ve iniş yapabilen F-35A, 42 kısa mesafe kalkış ve dikey iniş yapabilen F-35B tipi savaş uçağının yanı sıra 5 adet yedek F-35 motorunun bulunduğu kaydedildi. 

Bu satış gerçekleştiği takdirde, Suudi Arabistan'a 2010 yılında yapılan 29 milyar dolarlık askeri satıştan sonra ABD tarihindeki en büyük satış olacağı belirtildi. Satışın gerçekleşmesi için Kongrenin 30 gün içinde itiraz etmemesi gerekiyor. 

 

TAYVAN, ALMANYA VE BELÇİKA'YA 788,3 MİLYON DOLARLIK ASKERİ SATIŞ 

Diğer taraftan Ajans, Tavyan'a Patriot hava savunma sistemlerinin tamir ve yenilenmesi için 620 milyon dolarlık satışa onay verildiği açıklamasını yaptı.

Bunun yanı sıra Almanya'ya 130 milyon dolar değerinde 64 adet MK-54 tipi hafif torpido ve 10 adet MK-54 torpido çevrim kiti satışına, Belçika'ya ise 33 milyon dolar değerinde 29 adet MK-54 hafif torpido satışına onay verildiği bildirildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz de acil su 35,su 57 almalıyız enaz 250 adet bunlar bizi oyalıyor neyi bekliyoruz.Kendi uçağımizda en kısa sürede yapmalıyız
    Cevapla
  • Dermanbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasil ortagiz anlamiyorum,saka gibi ya.. adamlar bize ambargo koyuyor bizde Elimiz cebimizde Bilardo oynuyoruz..El At Ina binen Köy ortasinda iner misali olmus.. kendimiz yapmadiktan sonrasi yalandir..
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye babasının hayrına parça üretmiyor para kazanıyor bu işten tamamen duygusal yani
    Cevapla
  • admin 3 yıl önce Şikayet Et
    madem bize f35 verilmiyor bir de ustune yuzlerce f35 baska ulkelere satilmaya devam ediyor bizim de acil olarak bunlara f35 parcasi uretmeyi birakmamiz lazim ve odedigimiz parayi tazminatiyla hemen geri almamiz lazim bizim kendi yaptigimiz atak helikopterine bile abd baska ulkeye satisina izin vermiyor tas koyuyor onumuze sirf motorlari onlara ait diye para kazanmamizi engelliyorlar bizde onlarin para kazanmasini engellemeliyiz bu nasil is onlarinki lisansli da bizim yaptigimiz parcalar lisansli degil mi biz de kardesim bu f35 parcaları bizim biz de size satis yasagi koyuyoruz diyemiyor muyuz
    Cevapla
  • Cemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Japonya zaten Amerikan işgali altında. Sattığı uçakların yazılımıda Amerikaya ait. Yani sanayi devi japonya halen Amerika boyunduruğu altında dolayısıyla bu uçakları mecbur alıyor, kendisi üretemediğinden değil.
    Cevapla
  • Misafir66 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyemiyoruz kardeşim çünkü yapılmiş olan antlaşmalar var.Biz ùretmiyoruz desek bunları üreten firmaların zararını kim ödeyecek.Birtane firma değilki bir sürürü.Bu fabrikalar kapanırsa ekmek yiyen insanlar işlerinden olmayacak mı.Kim bakacak bu insanlara.Öyle kolay değil malesef.
    Cevapla
  • Birol 3 yıl önce Şikayet Et
    Satacakmı iteleyecekmi, işte asıl mesele bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR