Ruslar endişeli: Pahalı olduğu için Türkiye'yi kaybediyoruz

Rus Kommersant gazetesinin "Türk pazarının süresi doldu" başlıklı haberinde, Gazprom'un Türkiye'ye gaz ihracatının bu yıl 8-9 milyar metreküpe düşerek 90'lı yıllardan bu yana en düşük seviyeye gerileyebileceği ifade edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.09.2020 12:12 GÜNCELLEME 04.09.2020 12:12 EKONOMİ
Ruslar endişeli: Pahalı olduğu için Türkiye'yi kaybediyoruz
Ruslar endişeli: Pahalı olduğu için Türkiye'yi kaybediyoruz

Habere göre, Gazprom'un Türkiye'ye sattığı doğal gazın pahalı olması söz konusu düşüşte etkili olurken, petrole endeksli Gazprom fiyatları Türk şirketleri açısından cazibesini kaybetti.

 

 

Gazprom'un Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'ye (BOTAŞ) ihraç ettiği gazın fiyatı, yılın ikinci çeyreğinde 1000 metreküp için 228 dolar olarak hesaplanırken, aynı dönemde Avrupa'daki spot gaz fiyatları 100 doların altına düştü.

Rus gazının yüksek fiyatlı olmasının yanı sıra, iki ülke arasındaki uçak krizinin ardından kaynak çeşitliliği politikası uygulayan Türkiye, inşa ettiği iki sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) alım terminaliyle de bu politikasını destekliyor.

 

 

Gazprom’un Türkiye’ye doğal gaz ihracatı bu yılın ilk yarısında 2019’a göre yüzde 42 azalarak 4,7 milyar metreküpe gerilemişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 102 TÜMÜ
  • volkan 3 yıl önce Şikayet Et
    türk milleti öder verginin vergisini ödeyen milletiz biz dokunmaz bize rus gazı biz 1 liralık arabaya 5 lira vergi verip susan insanlarız gelip burda rus gazının muhabetini yapmamız bile yanlış
    Cevapla
  • Recepali 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi halkını kazıklayan rusyadan pahalı gaz alan dünyada petrolün varili 70 dolarkenki fiyatlarla şu an 40 dolarlar seviyesinde oldugu halde halka pahalı akaryakıtı dayatan başka şaşkın ülke ve yöneticilerini nerede bulacaksın rusya..devam tam gaz
    Cevapla
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    suudilerden daha zengin kaynakların üzerindeyiz. yakında devletimiz işsize en az asgari ücret bağlayacak kadar zenginleşecek inş. İnanmak istemeyen beklesin görsün.
    Cevapla
  • Hacı 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu cenneti şehirlerde su parası 2 katı vergi veriyoz . Mal insan hayal kurar gerçek te paraları sadece zenginler alır
    Cevapla
  • MaDMaX 3 yıl önce Şikayet Et
    avrupaya 90 dolara satarken biz neden 230 dolara alıyoruz ki? yarısına düşmesi değil bitmesi gerekiyor alımın.
    Cevapla
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Petrol çıksa ne olur ticareti kadar kar yokki dışarıdan bir liraya alıp beş lira vergi koyup millete altı liraya satmak daha karlı her zaman ticaret daha karlıdır hele hele bizim ülkemizde aynı arabada olduğu gibi 150 bin liralık araba altiyuz lira Allah bereket versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR