Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Bayraktar Akıncı TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), 2021 yılında göreve başlayacak.

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, ''Akıncı inşallah 2021'de göreve başlayacak. İkinci prototipi bitti. Biz şu an üçüncü prototipini ve seri imalat ürünü olan Akıncı'yı üretiyoruz. Geliştirme faaliyetleri devam ediyor. Kalifikasyon ve test uçuşları da hali hazırda devam ediyor. İnşallah 2021'de teslimatı sonrası göreve başlaması mümkün olacaktır. Hedefimiz bu yönde'' dedi.  

Tuz Gölü'nde yapılan TEKNOFEST Roket Yarışması'nda incelemede bulunan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Baykar tarafından yapılan Bayraktar Akıncı TİHA'nın 2021 yılında göreve başlayacağı müjdesini verdi. Bayraktar şunları söyledi:

''Akıncı inşallah 2021'de göreve başlayacak. İkinci prototipi bitti. Biz şu an üçüncü prototipini ve seri imalat ürünü olan Akıncı'yı üretiyoruz. Geliştirme faaliyetleri devam ediyor. Kalifikasyon ve test uçuşları da hali hazırda devam ediyor. İnşallah 2021'de teslimatı sonrası göreve başlaması mümkün olacaktır. Hedefimiz bu yönde.''

KENDİ SINIFINDA HİÇBİR İNSANSIZ HAVA ARACINDA OLMAYAN ÖZELLİKLERE SAHİP 

Selçuk Bayraktar, Bayraktar Akıncı TİHA’nın kendi sınıfında hiçbir insansız hava aracında olmayan özelliklere sahip olduğunu belirtti. Bayraktar, ''Akıncı'ya kendi sınıfında neredeyse hiçbir insansız hava aracında olmayan özellikler bırakılacak. Bütün bunlar milli savunma sanayimizin ekosistemi sayesinde olacak. Bugün burada roket yarışmasını düzenleyen Roketsan, önemli mühimmatlarını füzesini geliştiriyor. TÜBİTAK SAGE farklı teknoloji sistemlerini geliştiriyor. Aselsan önündeki radarını yapıyor. Aslında bu da Teknofest gibi Akıncı da bir anlamda takım oyunu. Bütün alt sistemlerle birlikte o kabiliyetleri kazanacak. Bizim geliştirdiğimiz sistemler tümüyle otonom uçuş yönünde, yapay zeka bilgisayarları yönünde. Hava aracı, bir anlamda robot uçak.  Mühimmat sistemleri ve elektronik kart sistemleri milli savunma sanayimizin eserleridir.'' dedi. 

Selçuk Bayraktar ürettikleri İHA'ların ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde olduğunu hem Ege hem de Akdeniz'de görev yapmaya devam ettiğini kaydetti. 

Yorumlar 25 Yorum Var
  • Mehmet 05.09.2020 17:19
    Bence hükümet acilen Ar-ge ve tasarım bankası kurmalı, enaz 150-200 milyar sermayeli, projeleri onaylanan firmalara uzun vadeli faizsiz kredi imkanları sunulmalı, proje onayı da sanayi ve teknoloji bakanlığına verilmemeli, ayrıca devlet ekstradan bu projelere arge-tasarım aşaması ile üretim aşamalarında önemli miktarlarda hibe destekleri sağlamalı, denetimi sıkı tutulmalı, bunun için alanlarında bilgili olan kişilerden oluşan bir bilim kurulu oluşturulmalı, bürokratik işlemler hızlı ve basit hale getirilmeli.
  • HIDIR BUDUR 05.09.2020 15:46
    ŞÜKÜRLER OLSUN..Türkiye artık "Eskiden Batman'da konuşlu İsrail HERON'larına bağımlı kalıp, Orda arızalı diye yan yana bekletilen HERON / İHA'ları yanında güneşlenen İsraillilere " - Hadi şunlardan birini faal edin diye yalvarmaktan" kurtulup milli bir kafa ile İHA ve silahlı İHA'lara kavuştu. ŞÜKÜRLER OLSUNNNNN...
  • Ahmet 05.09.2020 14:25
    Allah senden razı olsun güzel insan
  • Ömer dincer 05.09.2020 14:25
    Uçak gemisi yapmak çok kolay Biri birine kilitlenen istenilen sayıda yüzer saha yapılacak. Bunları istendiği yerde istendiği şekilde kilitlenecek . Hem uzun ,hemde geniş ihtiyaca göre uçak gemisi sekillendirilebilir. İnşallah dikkate alınarak ilgilenirlerse hayırlı olur diyorum. İnşallah
  • dursun 05.09.2020 14:00
    Allah yolunuzu açık etsin ,benim yaşım 57 sizlerin gözlerinizden değil ayaklarınızın altından öperim ,sizki türklüğümden gurur duyurdunuz bana helal olsun sizleri bu vatana yetişdirene
Daha fazla yorum görüntüle