150'den fazla dev şirketten ültimatom gibi uyarı! New York çöküyor!

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ekonomisi kötüye giden ve suç oranları artan New York'un geleceğinden endişe eden 150'den fazla büyük şirket, Belediye Başkanı Bill de Blasio'ya kentin “çöküşünü” durdurmak için daha kararlı adımlar atması çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 11.09.2020 23:36 GÜNCELLEME 11.09.2020 23:36 EKONOMİ
150'den fazla dev şirketten ültimatom gibi uyarı! New York çöküyor!
150'den fazla dev şirketten ültimatom gibi uyarı! New York çöküyor!

Salgından en fazla etkilenen kentlerden biri olan ABD'nin finans merkezi New York, ciddi ekonomik sorunlarla boğuşuyor. Aralarında Goldman Sachs, Mastercard ve Nasdaq'ın da olduğu 150'den fazla şirket, New York Belediye Başkanı de Blasio'ya mektup göndererek, kentin güvenliğinden ve “çöküşünden” duyduğu endişeyi dile getirdi.

'DAHA KARARLI ADIMLAR ATILSIN' ÇAĞRISI

Artan suç oranlarının ve yaşam kalitesini düşüren sorunların, ekonomik iyileşmeyi tehlikeye atacağı uyarısı yapan şirketler, sorunların çözümü için daha kararlı adımlar atılması çağrısı yaptı. Bütçe kesintisi nedeniyle çöp toplama gibi temel hizmetleri azaltan kent, gelecek iki yılda 9 milyar dolar bütçe açığı riski ile karşı karşıya ve ilerleyen haftalarda ise 22 bin çalışanını işten çıkarmak zorunda kalabilir.



Siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından polis reformları kapsamında polis departmanının bütçesinde 1 milyar dolar kesintiye giden New York kentinde, silahlı şiddet ve hırsızlık gibi suç oranları da artış gösterdi.

Kamu güvenliği konusunda yaygın bir endişenin bulunduğuna dikkat çekilen mektupta, “Çalışanlarımız, müşterilerimiz ve ziyaretçilerimizin güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamına geri döneceklerine dair güçlü ve tutarlı bir mesaj göndermemiz gerek. Kentin güvenliği ve yaşanabilirliği endişeleri hızlı bir şekilde giderilmediği sürece kente dönüşler de yavaş olacak.” denildi.



İŞSİZLİK REKOR SEVİYEDE!

Çok sayıda kişinin işsiz olduğu ve evsiz kalma riskinin de bulunduğuna dikkat çekilen mektupta, şirketler gerekli hizmetlerin sağlanması konusunda yardım teklif etti. New York Belediye Başkanı de Blasio ise 150'den fazla şirkete, kentin federal yardıma ve uzun vadeli borçlanmaya ihtiyaç duyduğu cevabını verdi.

 

 

YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • M. Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ucu biraz bize dokunacak, ama olsun çöksünler inşallah. Ülke dışındaki askerlerine bir dolar bile yollayamasınlar.
    Cevapla
  • Mira 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizi okuyan da Amerika battı falan zannedecek. Bir şey olmaz onlara merak etmeyin. Kıyamete kadar tepemizde olacaklar bence... ABD ve Çin belaları bizim ölene kadar sınavımız...
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya çalışır amerika bankaları faiz ve rezerv para ile yıllık 20 trilyon doları karşılıksız cebe atar. İnsanlığın kalan parasını çalmak için ise kaos çıkardığı bölgelere silah satarak alır. O yüzden dünyada 2 milyar evsiz ve bir o kadar da aç insan var. Neuzubillahi minelamerika.
    Cevapla
  • seyfeddin 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika hala Dolar gibi bir rezerv paraya sahip ülke ...dolar bitmediği sürece Amerika bitmez Amerikayı Amerika yapan ve bir arada tutan güç doların gücüdür. siz hiç para basan bir kalpazanın iflas ettiğini duydunuzmu? Amerikada dünyada dolar bastığı ve birileri de taparcasına bunları yastık altına gömdüğü sürece batmaz...
    Cevapla
  • Ataman 3 yıl önce Şikayet Et
    45 senedir new yorku new yozgat yapma hayalim var.Big apple degil Big Cakir olsun ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR