İsveçli dev giyim şirketinden skandal! Türkiye'de de şubeleri var

Almanya’da Veri Koruma Otoritesi, İsveçli perakende giyim şirketi Hennes&Mauritz’e (H&M), Almanya’daki bazı çalışanlarının özel hayatlarının gözetlediğinin tespit edilmesinin ardından 35.3 milyon euro idari para cezası verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2020 14:44 GÜNCELLEME 06.10.2020 14:44 EKONOMİ
İsveçli dev giyim şirketinden skandal! Türkiye'de de şubeleri var
İsveçli dev giyim şirketinden skandal! Türkiye'de de şubeleri var

H&M, birkaç yüz çalışanın yasadışı gözetimi nedeniyle 35.3 milyon euro para cezasına çarptırıldı. Perakendeci, tüm sorumluluğu kabul etti ve çalışanlara tazminat ödemeyi planlıyor.

 

Hamburg eyaleti Kişisel Verilerin Korunması Sorumlusu Johannes Caspar, yaptığı açıklamada, Almanya’da Nürnberg’deki bir müşteri hizmetleri merkezinde şirket yöneticilerinin, çalışanların ‘aile meselelerine ve dini inançlara kadar uzanan’ özel bilgilerini topladığı ortaya çıktı. 

Caspar, çalışanların özel hayatlarıyla ilgili ayrıntıların elde edilmesi ve bunların saklanmasının, ‘çalışanların haklarına özellikle tecavüz’ olduğunu kaydetti.
H&M de yaptığı açıklamada, Nürnberg’deki veri toplama uygulamalarının şirketin yönetmeliklerinde olmadığını belirterek, çalışanlardan özür diledi. Şirket, Veri Koruma Otoritesi tarafından verilen cezanın inceleceğini bildirdi.

 

Bu, tek bir şirketin AB GDPR kuralları kapsamında karşı karşıya kaldığı en büyük ikinci para cezası.  Geçen yıl, Fransız Veri Koruma Otoritesi Ulusal Bilişim ve Özgürlük Komisyonu (“CNIL”), 21 Ocak 2019 tarihinde kamuoyuna açıkladığı karar ile birlikte, Google LLC’nin (“Google”), şeffaflık ilkesinin ve aydınlatma yükümlülüğünü Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü’nün (“GDPR”) gerekliliklerine uygun olarak getirmediği ve belirli faaliyetler için alınan rızanın geçersiz olduğu gerekçeleri ile 50 Milyon € değerinde ceza ödemesine hükmetmişti.

YORUMLAR 3
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun.
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede hangi $ehirlerde varsa Türkiyede gururlu ise bu FIRMAYA DEF OL ULAN CEK GIT demeli..
    Cevapla
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    eşcinselleri destekleyen ve onlar lehine resmi sitelerinde beyanat veren bir firma, ürünlerini sakın ALMAYIN.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR