Olumsuz hava, balık fiyatlarını uçurdu

Olumsuz hava koşulları nedeniyle son bir haftada balığın az miktarda avlanması, fiyatlarda artışa neden oldu. Barbunun kilosunun 130 liraya satıldığı tezgahlarda, en çok tüketilen hamsinin kilosu ise 30 liralık fiyatı ile cep yakıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 01.11.2020 21:42 GÜNCELLEME 01.11.2020 21:49 EKONOMİ
Olumsuz hava, balık fiyatlarını uçurdu
Olumsuz hava, balık fiyatlarını uçurdu

Akdeniz'de av yasağının 15 Eylül itibarıyla kalkmasının ardından balıkçılar 'vira bismillah' diyerek denize açıldı. Ağlarını denize atan balıkçılar bereketli bir sezon beklerken özellikle Karadeniz ve Marmara'da etkili olan fırtınalı, olumsuz hava koşulları nedeniyle balık sezonu fiyatlar açısından yüksek, verim açısından ise düşük seyrediyor. Ortalama en ucuz balığın 30 liradan tezgaha çıktığı bugünlerde balıkçılar vatandaşın yüksek fiyatlar nedeniyle ilgisinin azlığından dert yandı.

 

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde kurulan en büyük balık pazarlarından birinde tezgahların önünde az sayıda insan olduğu dikkati çekti. Genel olarak yoğun ilgi gören hamsinin dahi kilogram fiyatının 30 lirayı gördüğü tezgahlarda palamut ise tanesi 35 liradan alıcı buldu.

Hava muhalefeti nedeniyle balık fiyatlarının arttığını kaydeden 20 yıllık balıkçı Ahmet Coşkun, “Balık bol çıkarsa fiyatı uygun oluyor. Karadeniz, Marmara ve Ege'de olumsuz hava şartlarından dolayı balık fiyatları arttı. Geçen haftalarda palamut çok avlandı ve fiyatı uygundu. Tanesi 15 liradan satılıyordu. Ancak o zaman da hamsi yoktu. Şimdi hamsi de palamut da normal seviyelerde. Palamut tanesi 35 liraya çıktı. Hamsi ise kilosu 30 liradan satılıyor" dedi. İlerleyen günlerde hamsinin fiyatının düşeceğini tahmin ettiklerini anlatan Coşkun, “Hamsinin fiyatı düşer ama çok değil, en fazla kilosu 20 lira olur. Daha fazla düşmez" dedi.

 

TEZGAHTA BALIK FİYATLARI

Tezgahlardaki balık fiyatları ise şöyle:

“Barbunun kilosu 130 lira, mırmır, levrek, çinekop ve mezgidin kilosu 75 lira, çipuranın kilosu 65 lira, istavritin kilosu 60 lira, mercanın kilosu 55 lira, palamudun tanesi 35, kolyosun kilosu 30 lira, hamsinin kilosu 30 lira, sardalyanın kilosu 25 lira."

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Demir Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabi balıkları deniz de dolarla besliyorlar ister hava iyi olsun ister kötü pazarda değişen bir şey yok pazarda hava hep kötü
    Cevapla
  • Balık Lama 3 yıl önce Şikayet Et
    Güneş açıyor, hava sıcak balık yok. Yağmur yağıyor, hava kötü. Rüzgar esiyor hava kötü, sanki norveç in japonya nın havasında denizin de bunlar olmuyor. Allah tan okyanusa kıyımız yok. Burası çok derin abi diye ağlarlardı o zaman da.
    Cevapla
  • 1980000000000000000 3 yıl önce Şikayet Et
    Hani nerde olumsuz hava, karmı yağdı fırtınamı çıktı, bizim mi haberimiz yok.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalan bahane sahtekarlık üç kağıtçık düzenbazlık hırsızlık haksızlık vicdansızlık allahsız kitapsız ne derseniz deyin bizim millet kadar fırsatçılık yapan dünyanın hiçbir milleti yoktur o kadar iddalıyım bizim insanımızın temelden yani ana okulundan ahlak dersi alması lazım zaten aile de kalmadı yazıklar olsun utanmazlar
    Cevapla
  • sardalya 3 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle katılıyorum
    Cevapla
  • Konya 3 yıl önce Şikayet Et
    Konyada bugün hamsinin kilosu 10tl idi.Burda 30tl yazıyor. Düşündürücü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR