TUSAŞ, tarihindeki ilk İHA ihracatını gerçekleştirdi

TUSAŞ Pazarlama ve İletişim Başkanı Serdar Demir, TRT World kanalına TUSAŞ'ın Tunus'a Anka-S ihraç etmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Demir, "Türk Savunma Sanayii’nin İHA konusunda kabiliyetleri var. Operasyonlarını başarılı şekilde sürdürüyor. Şu konuyu vurgulamak istiyorum; bu Türkiye’nin yaptığı ilk İHA ihracatı değil. Ama bu TUSAŞ’ın tarihindeki ilk İHA ihracatı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.12.2020 13:58 GÜNCELLEME 26.12.2020 14:08 EKONOMİ
TUSAŞ, tarihindeki ilk İHA ihracatını gerçekleştirdi
TUSAŞ, tarihindeki ilk İHA ihracatını gerçekleştirdi

Demir, TUSAŞ'ın Tunus Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na yaklaşık 80 milyon ABD Doları tutarındaki 3 adet ANKA İHA ve 3 adet Yer Kontrol Sistemi ihracatı hakkında şunları söyledi:

 

BU ANLAŞMANIN ÖNEMİ NEDİR?

 

Türk Savunma Sanayii’nin İHA konusunda kabiliyetleri var. Operasyonlarını başarılı şekilde sürdürüyor. Şu konuyu vurgulamak istiyorum; bu Türkiye’nin yaptığı ilk İHA ihracatı değil. Ama bu TUSAŞ’ın tarihindeki ilk İHA ihracatı.

Birçok ülkeyle yıllardır ilişkilerimizi güçlendiriyoruz. TUSAŞ olarak Tunus’a yaptığımız ilk İHA ihracatını duyurmaktan gurur duyuyoruz. İnanıyorum ki bu satış anlaşması, diğer ülkelerdeki ihracat kapılarını şirketimiz için açacak.

YAKINDA BEKLEDİĞİNİZ BAŞKA BİR ANLAŞMA VAR MI?

Tabii ki başka anlaşmalarımız da var. Şirketimiz farklı iş alanlarında çalışma yürütüyor. Uzay sistemlerinden helikoptere ve uçak sistemlerine kadar, Güney Amerika’dan Asya’ya birçok ülkeyle birçok ülkeyle çok sayıda ürün konusunda stratejik iş birliği yürütüyoruz. Tunus ile anlaşmamızı imzaladık. Diğer ülkelerle görüşmeler devam ediyor ve yeni anlaşmalar da yapmayı ümit ediyoruz.

Bir anlaşmayı sonuçlandırmadan açıklamıyoruz. Yakın zamanda TUSAŞ’ın yeni ürün ve projelerine şahit olacaksınız.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN ÖNEMİ NEDİR?

Türkiye ve Tunus’un güçlü ilişkileri var. Askeri ve sivil alanda ilişkilerimizi güçlendiriyoruz. Bu İHA ihracatının; iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğine inanıyorum. Çünkü personellerimizi Tunus'a göndereceğiz Tunus da kendi personellerini buraya gönderecek. Böylece iki ülke arasında karşılıklı etkileşim olacak. Bu etkileşim ve ihracat ile ilişkilerimizi güçlendireceğiz.

YORUMLAR 76 TÜMÜ
  • Deniz Tatar 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Kamuoyu Adına Nezaketen, 2021 yılında
    Cevapla
  • iyi 3 yıl önce Şikayet Et
    Anka bayraktardan çok iyi.
    Cevapla
  • Cihat 3 yıl önce Şikayet Et
    İlk anka 10 yıl olmuş üretileli sadece 25 tane üretilmiş bu yılda 2,5 anka yapıyor çok yavaş değil mi?Daha çok ve hızlı üretilmeli.Bayraktar bu konuda daha iyi.130 tane üretmiş
    Cevapla
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ayağınıza taş değdirmesin, zihninizi açık etsin, daha da müjdeli haberler duyarız insaallah
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardım etsin, Müslümanların çoğunlukta olduğu memleketlerin ordu altyapısı TÜRK ordusu tarafından kurulur ve donatılırsa "Mecburi İslam Ordusu" husule gelecek. ÇOK ŞÜKÜR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR