Suriye altınına dikkat! Yine ortaya çıktı!

Son günlerde ayarı gerçek altına göre daha düşük olan Suriye altınları piyasada dolaşıyor. Peki Suriye altını nasıl anlaşılır? Sahte altın nasıl anlaşılır? Altın alırken nelere dikkat edilmeli?

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2021 10:33 GÜNCELLEME 21.07.2023 15:48 EKONOMİ
Suriye altınına dikkat! Yine ortaya çıktı!
Suriye altınına dikkat! Yine ortaya çıktı!

Son günlerde ayarı gerçek altına göre daha düşük olan Suriye altınları piyasada dolaşıyor. Dolandırıcılar ayırt etmenin neredeyse imkansız olduğu Suriye altınlarını piyasaya sürüyor. Kuyumcular bile zor anlıyor. Altın yapılan oyunu anlatan esnaf, "Suriye işi dediğimiz özellikle reşat altında yapıyorlar. Onların üzerinde damga yazmıyor. 35 gram geliyor. Renginden anlıyoruz. Osmanlı 22 ayar. Suriye işi dediğimiz 21 ayar." dedi.

"RENGİNE VE ÇIKARDIĞI SESE BAKIN"

Uzman isim, "Bu 22 ayar, diğeri 21 ayar. Renginden de anlıyoruz. Tabii ki sesinden de anlıyoruz. Onlar 583 gram yapıyorlar. Bakır karışımını biraz daha fazla yapıyorlar. Özellikle biz kuyumcular arasında konuşuyoruz. Dikkat edin Suriye işi olabilir diye." ifadelerini kullandı.

Sadece Suriye altını değil, sahte altınlar da piyasada dolaşıyor. Hatta dolandırıcılar o kadar profesyonel sahte altın üretiyor ki kuyumcular bile anlamakta zorluk çekiyor.

Sahte altınların nasıl anlaşılacağını anlatan esnaf, "Bilezikleri bükerek bile anlarız bakın bu kolay büküldü diğeri ise bükülmüyor. Bu yüzden dikkat edilmeli." şeklinde konuştu.

Sahte altın mihenk taşında yapılan küçük bir testle de anlaşılabiliyor..

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın kuyumcu kardeşlerim siz Türkiye genelinde birlik olup bu tip altın ürünlerinin kabulüne engel olamıyormusunuz. Eğer bu ayarı düşük altın ürünleri sakıncalı ve dolandırmadan ekipmanı olarak kullanılıyorsa ülkede "altın ürünleri kontrol,denetleme ve sertifikalandırma kurumu oluşturulmuş. İkide bir başında aman dikkat diye haberler yayınlanmasın. Müşteri müneccim değilki sahneyi ve sakıncalı ürünü tanısın.
    Cevapla
  • Rıfkı 3 yıl önce Şikayet Et
    Savaş bitti Suriyeli ler hâlâ gitmedi
    Cevapla
  • dogrucu 3 yıl önce Şikayet Et
    para ziplamiyor cunku agir. sadece bu yontemle mi anliyorlarmis? isin sirrini paylasmiyorlar gibi geliyor bana
    Cevapla
  • hacı emmi 3 yıl önce Şikayet Et
    altını bildiğin tanıdığın yerden alacaksın. o kadar basit yani. dolandırılmak istiyorsan önüne gelen her yerden alabilirsin
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Xray aletinden başka hicbirsey sana tam ayarini söylemez!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR