Elektronik, uzay, savunma ve havacılık alanlarında faaliyet gösteren Ankara merkezli RST teknoloji şirketi, geliştirmiş olduğu DORUK İHA Tespit Radarını Kore Cumhuriyeti’ne ihraç etmeye hazırlanıyor. RSTtarafından sosyal medya platformu üzerinden yapılan bilgilendirmede, Kore Cumhuriyeti ile ihracat kapsamındaki sözleşmenin imzalandığı ifade edildi.

RST şirketi, yapmış olduğu paylaşımda söz konusu platform için İhraç Lisansı iznini de aldığını duyurdu.  Bahse konu olan açıklamada, “Başarımızı sizinle paylaşmak istedik. İHA Tespit Radar’ımız Doruk Sistemi’ni ihracatını gerçekleştirmek üzere sözleşmemizi imzalayıp, İhraç Lisansı iznimizi aldık." ifadelerini kullandı.

DORUK İHA TESPİT RADARI

DORUKİHA Tespit Radarı, kara veya deniz üzerinde bulunan ve düşük irtifada hareket eden hedeflerin tespiti için kullanılır. DORUK, tespit ve sınıflandırma fonksiyonlarını yerine getirirken, hedefe ait açı, menzil, radar kesit alanı, radyal hız, istikamet, doppler frekans spektrumu genişliği üretir ve hedeflerin harita üzerinden takibini sağlar.

Günümüzün en gelişmiş tehdit ortamlarında çok önemli bir ister olan düşük RKA’lı (Radar Kesit Alanı) hedefleri etkileyici mesafe performansı ile tespit edebilmektedir. Katı hâl yükselteci ile çalışan sistem, açık mimari yazılımı ile performansını göstermektedir. Taşınabilir ve esnektir. Benzersiz tasarımıyla her yerde kolayca çalıştırılabilir. Araba, kamyonet veya römorka kolayca entegre edilebilir. Endüstri standartlarında iletişim ara yüzünü destekler. Sağlam ve güvenilir olan sistem, yüksek MTBF ve düşük MTTR ile tüm hava koşullarında ve gece-gündüz koşullarında çalışmak için elverişli bir otonom sistemdir.

MTBF: Arızalar arasındaki ortalama süre, normal sistem çalışması sırasında mekanik veya elektronik bir sistemin doğal arızaları arasında geçen tahmini süredir.

MTTR: Ortalama tamir süresi

Temel Fonksiyonları
Kara ve deniz üzeri düşük irtifa hedef tespiti
Tespit sınıflandırması
Açı, mesafe, radar kesit alanı, radyal hız, istikamet, doppler frekans spektrum genişliği
Harita üzerinde hedef takibi
TWS (Track while scan) (Eşzamanlı hedef izleme ve hedef arama[1])

RST HAKKINDA
Elektronik, uzay, savunma ve havacılık alanlarında faaliyet gösteren RST, 2012 yılında Ankara’da kurulmuştur.

RST, sivil ve askerî alanlarda hizmet veren çözüm odaklı bir şirket olarak ülkemizin havacılık, elektronik, uzay ve savunma alanındaki gelişmelerde daha etkin yer alması amacıyla Hacettepe Teknokent’te faaliyetlerine başlamıştır. Mühendislik ve proje yönetimi konularında tecrübe sahibi, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden uzman kadrosuyla yenilikçi ve yaratıcı projelerde çalışmalarını sürdürmektedir.

RST, ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak ileri teknolojili yazılım, donanım ve sistem çözümlerinin tasarım, geliştirme ve üretim faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Yönettiği projeler ile temel olarak, kritik sistemlerin tasarımı üzerine bağımsız ve milli bir bilgi birikimi (know-how) kazanmaya ve bu sistemlerin üretim yetkinliğine sahip olmaya odaklanmaktadır.

KAYNAK: DEFENCETURK

Yorumlar 9 Yorum Var
  • alper ışık 28.01.2021 14:45
    inşallah bunların nekadar kalleş olduğunu biliyoruzdur
  • Mehmet 28.01.2021 12:39
    Yenisini yerine koymadan eldeki teknolojiyi satmayız umarım
  • Ümüt 28.01.2021 11:52
    Küfür tek millettir. Böylesine kritik cihazlar satılmamalı.
  • Sezgin 28.01.2021 00:22
    Güney Kore gibi Teknoloji devi bir ülkeye yüksek teknoloji ihraç ediyoruz. Gelecek bizim inşallah.
  • Ali Desi 27.01.2021 23:33
    Hangi kore, bana kuzey ya da güney diyeceksin ki anlayayım.
Daha fazla yorum görüntüle