Türkiye’nin ilk Biyokütle Enerji Tesisi üretime başladı

Türkiye’de ilk kez fermente edilen organik atıklardan elektrik enerjisi üretecek olan Biyokütle Enerji Tesisi üretime başladı. Çorum Belediyesi tarafından kurulan tesiste, yıllık 14 milyon 500 kWh elektrik enerjisi üretimi yapılacak.

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2021 18:47 GÜNCELLEME 28.01.2021 18:48 EKONOMİ
Türkiye’nin ilk Biyokütle Enerji Tesisi üretime başladı
Türkiye’nin ilk Biyokütle Enerji Tesisi üretime başladı

Türkiye’de ilk kez fermente edilen organik atıklardan elektrik enerjisi üretecek olan Biyokütle Enerji Tesisi'nde üretim başladı.

Biyokütle Enerji Tesisi'nde üretim başladı

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, yıllık 14 milyon 500 kWh elektrik enerjisi üretimi yapılacak tesiste incelemelerde bulundu.

Türkiye’de ilk kez organik atıklardan elektrik enerjisi üretilecek

İncelemenin ardından açıklama yapan Başkan Aşgın, yenilenebilir enerji üretimi noktasında Çorum Belediyesi’nin iyi bir noktada olduğunu söyledi. Türkiye genelinde yenilebilir enerji üretim kapasitesi yüzde 30’lara çıkarılması hedeflenirken kendilerinin bu hedefi daha önce inşa ettikleri Rüzgar Enerji Santrali ile aştıklarını dile getiren Aşgın, “Belediyemiz şuan itibariyle tükettiği elektrik enerjisinin yüzde 76’sını Samsun’un Ladik ilçesinde bulunan RES santralinden karşılıyor. Göreve gelmeden önce biz bu oranı yüzde 76’dan yüzde 100’e çıkartmamız gerektiğini ifade etmiştik. Sadece kendi enerjimizi temin etmenin ötesinde mutlaka daha fazlasını üretmemiz gerekiyor diye bir sözümüz vardı. Bir takım projeler açıkladık. O açıkladığımız projelerden bir tanesi de Biyokütle Elektrik Tesisiydi. Bu tesiste çöpten elektrikte üretebileceğiz” dedi.
Yılda ortama 22 milyon kWh elektrik enerjisi tükettiklerini açıklayan Aşgın, 15 milyon kWh enerjinin RES’ten karşılandığını bildir. Aşgın, Biyokütle Enerji Tesisi’nde yılda 14 milyon 500 bin KWh elektrik üretimi olacağını dile getirdi.

Türkiye’de ilk kez organik atıklardan elektrik enerjisi üretilecek

Çorum Belediyesi’nin kendi enerjisini karşılayabilmesi için çok az bir gayretlerinin kaldığını dile getiren Aşgın, “Bunu da GES ile tamamlayacağız. İhalesine önümüzdeki günlerde çıkacağız. Böylelikle tükettiğimiz tüm enerjinin belediyemiz tarafından üretildiği noktaya taşımız olacağız. Geriye bir tane Hidro Elektrik Santrali kaldı. Bununla ilgili de hazırlarımız devam ediyor. Bunu da kısa sürede hayata geçireceğiz. Doğal enerji kaynaklarının tamamını kullanacağız. Rüzgardan RES, güneşten GES, çöpten enerji üretimiz var. Sudan da HES enerjimiz olacak. Enerji bakımından yarınlara ümitle bakabileceğimiz bir noktaya gelmiş olduk” şeklinde konuştu.

Türkiye’de ilk kez organik atıklardan elektrik enerjisi üretilecek

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 4
  • Muallim 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bu yerlerde yenilenebilir enerji teknolojileri teknisyenleri çalışır. Tek isteğimiz öğrencilerimize yeni iş imkanlarının oluşturulmasıdır.
    Cevapla
  • nuri 3 yıl önce Şikayet Et
    belediyecilik budur.yarım elektrikli otolar yaygınlaştığında elektrige çok ihtiyaç olacak.mevcut üretim yetmez
    Cevapla
  • Yusuf 42 3 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler. Güzel haberler bunlar. Birde uzaktan sehrin kalorifer isitmasinida burdan yapsaniz iyi olur. Almanya, Hollanda ve Isvicre de oldugu gibi. Selamlar.
    Cevapla
  • Yolcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizleri kutlarim. kdviade.net
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR