Son dakika haberi: OECD, Türkiye'nin büyüme oranını iki katına çıkardı

Son dakika haberi: Pandemiye rağmen dünyada pozitif büyüme başarısı sağlayan iki ülkeden biri olmayı başaran Türkiye ekonomisi için revizeler gelmeye devam ediyor. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Türkiye ekonomisinin 2021 için büyüme tahminini yüzde 2,9'dan yüzde 5,9'a yükseltti

ABONE OL
GİRİŞ 09.03.2021 14:55 GÜNCELLEME 09.03.2021 14:55 EKONOMİ
Son dakika haberi: OECD, Türkiye'nin büyüme oranını iki katına çıkardı
Son dakika haberi: OECD, Türkiye'nin büyüme oranını iki katına çıkardı

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD') "Mart Ara Dönem Ekonomik Görünüm Raporu" yayımlandı. Gelen son dakika bilgisine göre OECD, Türkiye ekonomisine ilişkin 2021 yılı büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti. Kurum gelecek yıl için beklentisini ise bir miktar aşağı çekti.

Her şey tersine döndü! Şimdi de Türklerin peşine düştüler

TÜRKİYE BU YIL YÜZDE 5,9 BÜYÜYECEK

OECD'nin "Ekonomik Görünüm Ara Tahminler" raporuna göre, Türkiye bu yıl yüzde 5,9 büyüyecek. OECD, Aralık ayında yayımladığı "Ekonomik Görünüm" raporunda Türkiye'nin yüzde 2,9 olan büyüme tahminini, Ocak ayında yayımladığı "Türkiye Ekonomik İnceleme" raporunda yüzde 2,6'ya çekmişti.

Bakan Varank açıkladı: Tüm zamanların rekoru geldi

OECD, 2022 yılı için büyüme beklentisini yüzde 3,0'ye çekti. Aralık raporunda beklenti yüzde 3,2, Ocak raporunda ise yüzde 3,5 seviyesinde bulunuyordu.

ÇİN VE TÜRKİYE PANDEMİ ÖNCESİ SEVİYELERE DÖNDÜ

OECD yaptığı değerlendirmede, güçlü bütçe tedbirlerinin, imalata ve inşaat sektörlerinde toparlanmanın Çin ve Türkiye'de 2020 yılında ekonomik aktivitenin pandemi öncesi seviyelerin üzerine çıkmasında etkili olduğunu belirtti.

ZAYIF BİR EKONOMİK TOPARLANMA DAHA FAZLA İFLASI GETİREBİLİR

Ekonomiye yönelik büyük risklerin devam ettiğine yer verilen raporda, ülkelerde aşılamanın daha hızlı ilerlemesinin kısıtlamaların daha çabuk kaldırılmasını, güven ve harcamaların artırılmasını sağlayacağına işaret edildi.

Raporda, “Aşılamada yavaş ilerleme ve mevcut aşıların etkisiz kaldığı yeni virüs mutasyonlarının ortaya çıkması daha zayıf bir ekonomik toparlanma, daha büyük istihdam kayıpları ve daha fazla şirket iflasıyla ile sonuçlanır.” uyarısı yapıldı.

Ekonomik toparlanmanın güçlendirilmesi için aşılamada hıza ihtiyaç olduğunu kaydedilen raporda, fırsatları ortaya çıkarmak, ekonomik dinamizmi geliştirmek ve güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir toparlanmayı teşvik etmek için tüm ülkelerde geniş kapsamlı yapısal reformlara ihtiyaç olduğuna da vurgu yapıldı.

KÜRESEL BÜYÜME TAHMİNİNİ DE YUKARI REVİZE ETTİ

OECD'nin 2021 ve 2022 yıllarına ilişkin ekonomik büyüme öngörülerine de yer verilen raporda, aralıkta 2021 için yüzde 4,2 olarak açıklanan küresel ekonomide büyüme tahmini yüzde 5,6’ya yükseltildi. Bu rakam, 2022 için de yüzde 3,7’den 4’e çıkarıldı.

Daha önce 2021 için yüzde 3,2 olarak açıklanan ABD ekonomisinin büyüme tahmini 6,5'e, 2022'de ülke ekonomisinin büyüme tahmini de yüzde 3,5’ten 4’e revize edildi.

Avro Bölgesi için 2021’de öngörülen yüzde 3,6'lık büyüme tahmini yüzde 3,9’a, gelecek yıl için de yüzde 3,3’ten 3,8’e yükseltildi.

İngiltere ekonomisi için 2021 yılı büyüme tahmini yüzde 4,2’den 5,1’e, gelecek yıla ilişkin büyüme tahmini yüzde 4,1’den yüzde 4,7’ye çıkarıldı.

YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • Adil Hafıza 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bankaları faizsiz kredi versin herkeze bol bol % 20 de büyürüz.
    Cevapla
  • Hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    2 değil 2 katından daha fazla arttırmıştır
    Cevapla
  • Karamanoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Az yıl sonu %7,5 olacak dışardan bir nifak çıkmazsa aşılama biraz daha hızlanır ise bu da benim tahminim
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Etiketler hiç de öyle demiyor.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey vatandaşlarım bu emperyalistlerin dediklerine inanmayın çalışmaya devamqedelim. Bunlar boyle söyleyip dolar ve faizle oynayıp köşeye sıkıştırma peşindeler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR