Son dakika haberi: İşte altındaki yükselişin perde arkası

Son dakika haberi: Tarihi zirve sonrası sert düşüşler yaşayan altın tekrar yükselişte. ABD tahvil getirilerinin gerilemesi ve zayıf dolar altın fiyatında yükselişi getirdi...

ABONE OL
GİRİŞ 09.03.2021 15:55 GÜNCELLEME 09.03.2021 16:00 EKONOMİ
Son dakika haberi: İşte altındaki yükselişin perde arkası
Son dakika haberi: İşte altındaki yükselişin perde arkası

ABD 10 yıl vadeli Hazine kâğıdının getirisinin 1,60 sınırından 1,52-1,53 bandına gerilemesi ve ABD Doları'nın önemli para birimleri karşısında yüzde 0,5 civarında değer kaybetmesi spot altın fiyatını yükseltti.

Bu köyün taşı toprağı altın!

Uluslararası piyasalarında spot altın, dün 9 ayın en düşük seviyesinin test edilmesi ile başlayan toparlanmada bugün 1700 dolar/ons direncini aşarak 1708,20 dolar/ons seviyesine kadar yükseldi.

Kritik rakam açıklandı! Altında tepki gelebilir

Analistler, ABD'de 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketinin bu hafta Temsilciler Meclisi'nden nihai onayı alacağı beklentisi ve ABD'de enflasyon beklentilerinin yükseldiğine işaret eden anketlerin de altın fiyatına destek verdiğini belirtiyorlar.

Spot altın fiyatı şu sıralarda düne göre yüzde 1,64 yukarıda.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI
Gram altın: 419
Çeyrek altın: 694
Yarım altın: 1,393
Reşat altın: 2,816

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Emir Bilal Muhammed 3 yıl önce Şikayet Et
    Gümüş ile ilgili olarak ta haberler yapılmasını temennir ederim
    Cevapla
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD on yıllık devlet tahvili faizlerini yükseltince dünyada altın fiyatları düşmeye, Dolar yükselmeye başladı. Dünyada dolar endeksli altının düşmesine rağmen, Türkiye'de Doların TL karşısında daha fazla yükselmesi sonucu gram altın fiyatları da yükselmiş oldu. Türkiye abuk subuk şeyler ithal ederek, kazandığından daha fazla Dolar harcayıp cari açık vermeye devam ettikçe, yani dolara muhtaç oldukça elin gavuru da elindeki doları kendi istediği fiyattan bize çakmaya devam edecek. Dolar bazlı ürünler de otomatikman zamlanacak. SONUÇ: Atalarımızın sözüne hiç itibar etmeyip ayağımızı yorganımıza göre değil canımızın istediği kadar uzatmıyoruz. O zaman da açıkta kalan taraflarımızı üşütüyoruz.
    Cevapla
  • Pandemi oncesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Su an pandemiye sebep lan covid 19 virusunu labaratuar ortaminda uretip dunyaya yaydigi soylenen sorozlar rosildller roschildkar gatesler...dunyanin en zengini ldugu ve dunyadaki olaylarin mumessili olqn hacli ve siyonist kafir aileleleri pandemi oncesi butun varliklarini alrin alimiba yonettikleri ve bol miktarda altin aldiklarina dair onlarca pandemi oncesi haberler yaziliyordu
    Cevapla
  • Yorgun 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka yüzdelik bazlara bak saçma 2015 de altın 85 TL idi
    Cevapla
  • sonuç üçün biri 3 yıl önce Şikayet Et
    herşeyin arkasında perde arkası arıyonuz hiç çıkıp demiyorsunuzki bizim yanlış politikalarımız sonucu altın veya döviz çıkıyor papaz mevzusunu hatırlayın sonuç ?
    Cevapla
  • Birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendine yakıştırdığın rumuzdan belli ne olduğun
    Cevapla
  • Trabzonlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yi anladık da dünyada ki altın döviz yükselmesi ne ne dersin?....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR