Pes dedirten fiyat artışı! Tarlada 20 kuruş olan Marul markette 6 lira

Tarlada 20 kuruş olan marul üreticinin elinde kaldı ancak ürünler İstanbul'a gelene kadar fahiş fiyat artışıyla zincir marketlerde 6 lirayı buluyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.03.2021 11:48 GÜNCELLEME 21.03.2021 11:53 EKONOMİ
Pes dedirten fiyat artışı! Tarlada 20 kuruş olan Marul markette 6 lira
Pes dedirten fiyat artışı! Tarlada 20 kuruş olan Marul markette 6 lira

Bilecik'ın Söğüt ilçesinde marul üreten çiftçiler, değerinde satamadıkları için marulların ellerinde kalması nedeniyle zor günler yaşıyor. Buna karşın İstanbul'da marul fiyatları el yakıyor. 

Yeni düzenleme: Yüksek fiyatlara neşter vurulacak

Bilecik'ten İstanbul'a gelene kadar marulun fiyatında yaşanan fahiş artış nedeniyle, hem tüketici pahalı olduğu için marul alamıyor, hem de üretici tarlada kalması nedeniyle zarara uğruyor.
 

Bazı yağlı tohum ve yağlardan vergi alınmayacak

Tarımsal girdi fiyatları arttı

MAĞDUR OLDULAR

Çiftçilerin verdiği bilgiye göre, marul tarlada 20 kuruş civarında alıcı buluyor. Söğüt ilçesindeki pazarlarda ise 50 kuruşa satılan marul, İstanbul'a olan yolculuğunda ise adeta fiyat patlaması yaşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü'nde 4 liraya satışa sunulan marulun pazar ve marketlerdeki fiyatı ise 6 lirayı buluyor. Tüketiciye ulaşana kadar aracılar tarafından marul fiyatına yapılan bu haksız artış, en çok da üreticileri mağdur ediyor. Tuzaklı köyündeki 18 dönümlük serasında marul yetiştiren çiftçi 52 yaşındaki Önder Yavuz, 160 bin marulun alınmadığı için serada kaldığını söyledi. Yavuz, "5 aylık emeğimiz gitti. Marulları satamayınca koyunlara yedirmek zorunda kaldık. 160 bin marul elimde kaldı. Zararım 80 bin lira" diye konuştu.

EMEĞİMİZ HEBA OLUYOR

ÇALTI ve Yakacık köyünde seralarda marul yetiştiren Sadık Bilgin, Mehmet Dülger, Kamil Üstün, Muammer Yavuz adlı köylüler de fiyatların bir anda dibe vurması ve alıcı çıkmaması nedeniyle yetiştirdikleri marullardan binlerce liralık zarar ettiklerini anlattı. Marullarını hayvanlara yedirdiklerini belirten çiftçiler, "Köylü marullarını daha önce hep veresiye verdi. Ancak yüzde 80'i paralarını alamadı. Bazı köylüler hacizlerle boğuşuyor" diye konuştu.

KAYNAK : sabah
YORUMLAR 142 TÜMÜ
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    bu ulkenin aslinda hic bir sorunu yok, tek sorun cok firsatci ve ticari ahlaksiz olmamiz yoksa baska hic bir sorun yok
    Cevapla
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar üreticinin emeğini yiyen soysuzlar kazandıkları zehir zıkkım olsun.
    Cevapla
  • VATANIM 3 yıl önce Şikayet Et
    Baba bunada el at. Fırsatçıları ez.
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Uretici kazanmiyor millet kazanmiyor bu aradaki ucurum neyin nesi bu resmen tefecilik devletin acilen harekete gecmesi gerekir...
    Cevapla
  • mekap 3 yıl önce Şikayet Et
    yaş sepze ve meyve yetiştiricilerine market açmaya teşvik edilecek .her çifcilere manav açsınlar zorunluğu gelsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR