Rusya'dan Türkiye'ye büyük talep var!

Tam kapanma sürecinde vaka sayılarını üçte bir oranında düşürmeyi başaran Türkiye, yaz sezonuna güçlü bir giriş yapmayı hedefliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2021 09:12 GÜNCELLEME 15.05.2021 09:14 EKONOMİ
Rusya'dan Türkiye'ye büyük talep var!
Rusya'dan Türkiye'ye büyük talep var!

Türkiye tam kapanma sürecinde 15'inci gününü geride bırakırken vaka sayılarını da üçte bir oranına indirmeyi başardı. Günlük 30 bini aşan vaka sayılarından 10 binlere kadar gerileyen Türkiye'nin hedefi ise bu sayıyı günlük 5 binlerin altına indirmek. Peki neden vaka sayılarında 5 bin vurgusu yapılıyor?

Uzmanların verdiği bilgilere göre, Avrupa'nın seyahat kısıtlamalarını kaldırmasındaki en önemli kriteri nüfusa oranda vaka sayılarının 100 binde 20 ortalamaya ulaşılması. Bunu yakalamak için de günlük vaka sayılarının ortalama 5 binlerde seyretmesi gerekiyor. Türkiye'nin en büyük pazarlarından biri olan Rusya'nın da vaka sayısında benzer yönde beklentisi olduğunu aktaran turizmciler, hazirandan itibaren turizm hareketinde hızlanma bekliyor.

DİPLOMASİ TRAFİĞİ VAR

Turizmciler, "Rusya'da Türkiye'ye yönelik güçlü bir talep var. Türkiye'de de çok güçlü bir diplomasi trafiği yürütülüyor. Rus hükümeti buna kayıtsız kalmayacaktır. Hazirandan itibaren Rusya'nın uçuşlara başlayacağını düşünüyoruz" diyor. Seyahat hareketinin dünyada daraldığını, rekabetin arttığını vurgulayan turizmciler, Avrupa ile ilgili şu değerlendirmeler bulunuyor: "Bizim Akdeniz çanağında rakibimiz olan İtalya, İspanya, Yunanistan gibi ülkeler seyahatin AB içinde kalmasını istiyor. O nedenle de AB sürekli vaka oranlarıyla ilgili sınırlamalara gidiyor. Ancak Avrupalı'nın Türkiye talebi çok güçlü. Temmuzdan itibaren Avrupalı turist hareketi güçlenir. İngiltere'den de aynı dönemde hareket bekliyoruz." Son dönemde niş pazarlardan da yüksek talep olduğunu anlatan turizmciler, "Polonya, Ukrayna, Çekya, Slovakya, Romanya, Bulgaristan, Litvanya ve Letonya'dan rezervasyon akışı oldukça iyi" diyor.

TALEBİ POZİTİF ETKİLEYECEK

Öte yandan Türkiye, koronavirüs önlemleri kapsamında daha önce yurtdışından gelen yolcular için zorunlu kıldığı PCR testi uygulamasını 15 ülke için bugün kaldırıyor.

Sabah'tan Betül Alakent'in haberine göre; Hong Kong, Çin, Tayvan, Vietnam, Avustralya, Yeni Zelanda, Singapur, Tayland, Güney Kore, İsrail, Japonya, Birleşik Krallık, Letonya, Lüksemburg, Ukrayna ve Estonya'dan Türkiye'ye gelen kişilerden ülkemize girişlerinde PCR testi talep edilmeyecek. Bu kapsamda özellikle İngiltere'den ciddi bir hareketlilik bekleniyor. İngiltere'nin Türkiye'yi kısa sürede kırmızı listeden çıkaracağını öngören turizmciler, "PCR testi ek bir maliyetti. Bunun kalkması ülkemize talebi pozitif etkileyecek" diyor.

FRANSA'DA GÜNLÜK VAKA 19 BİNİ AŞIYOR

Ülkelere göre anlık vaka sayılarını paylaşan worldometers'ın 13 Mayıs verilerine göre Fransa'da günlük vaka sayısı 19 binin üzerindeyken, Almanya'da bu sayı 17 binlerde... Türkiye'nin Akdeniz çanağındaki rakiplerinden biri olan İtalya'da günlük vaka sayıları 8 bini aşıyor. İspanya'da ise bu sayı 5 binlerde seyrediyor. Türkiye'de ise son verilere göre bu sayı 10 binlere kadar geriledi. Haziran ayına kadar gerek aşılama gerekse tedbirlerle günlük vaka sayılarının 5 bine kadar gerilemesi bekleniyor.

YUNANİSTAN ÇALIŞANA AŞILAMA SÖZÜ VERDİ

Avrupa ülkeleri turisti kendi içinde tutmak için farklı tanıtım hamleleri yürütüyor. Örneğin Malta, ülkesine gelen turistlere 200 euro verirken, İtalya, bazı tatil destinasyonlarını 'koronasız bölge' olarak öne çıkarıyor. Yunanistan ise Türkiye gibi bütün personelini aşılama sözü veriyor ancak ülkede turizmin adalara yayılmış olmasından dolayı bu sürecin zor yürütüleceği belirtiliyor. Tüm bu süreçte Türkiye ise Güvenli Turizm Sertifikası'nı 30 ve üzeri tesislerde zorunlu hale getirdi. Mayıs sonuna kadar turizm çalışanlarını aşılayacak olan Türkiye, programı doğrultusunda ilerliyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • izmitli 2 yıl önce Şikayet Et
    valla ben hiç inanmıyorum düştüne
    Cevapla
  • ademm 2 yıl önce Şikayet Et
    günlük 5 bin vakayı unutun.anca temenni..en fazla düşeceği 9500 altına inmez.hele siz normale dönüşü izleyin.10 gün sonra sayı 30000 üstüne 25 gün sonra 50 bin üstü..umalımki sıcak hava vaka sayısını arttırmasın. bu arada turistler otellerde yüzde 95 i maske takmıyor.hatırlatayımki kurallar sadece garibanlar içindir.
    Cevapla
  • Salih 2 yıl önce Şikayet Et
    kafanı yorma ayarlarız
    Cevapla
  • Derman 2 yıl önce Şikayet Et
    Bereketsiz pis paralarından Türkiye ne hayır gördü.
    Cevapla
  • Araz 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi halkından çok turistin parasına değer veren güzel ülkemize hoş geldiniz. Virüs sadece bize var turistte yok
    Cevapla
  • Aaa 2 yıl önce Şikayet Et
    Günlük 30 bin değil.. 60 bindi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR