Kamuda zam pazarlığı: İlk rakam 4 bin 800 TL

Türk-İş ve Hak-İş, kamu işçisinin en düşük brüt ücretinin 4 bin 800 TL'ye yükseltilmesini, 2021-2022 için ilk 6 ay %20, diğer 6 aylar için enflasyon+%3 refah payı talep etti.

ABONE OL
GİRİŞ 31.05.2021 11:30 GÜNCELLEME 31.05.2021 12:17 EKONOMİ
Kamuda zam pazarlığı: İlk rakam 4 bin 800 TL
Kamuda zam pazarlığı: İlk rakam 4 bin 800 TL

Türk-İş ve Hak-İş, kamu işçisinin en düşük brüt ücretinin öncelikle 4 bin 800 liraya yükseltilmesini, 2021-2022 için ilk 6 ay yüzde 20, diğer 6 aylar için enflasyon artı yüzde 3 refah payı talep etti.

Karayolları, demiryolları, il özel idareleri, hastaneler, şeker fabrikaları ve elektrik üretim santralleri başta olmak üzere kamudaki 700 binden fazla işçinin ücretlerine 2021-2022 yıllarında yapılacak zammın belirleneceği toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde süreç resmi olarak başladı.

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar ve Hak-İş Genel Başkan Vekili Osman Yıldız, iki konfederasyon tarafından hazırlanan ortak talepleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e sundu.

Tüm kamu işçilerinin en düşük brüt ücretinin öncelikle 4 bin 800 liraya yükseltilmesini isteyen konfederasyonlar, 2021-2022 için ilk 6 ay yüzde 20, diğer 6 aylar için enflasyon artı yüzde 3 refah payı talep etti.

Önceki seneler yaklaşık 200 bin kişiyi ilgilendiren görüşmeler, taşeron sisteminden kamuda kadroya geçen işçilerin de kapsama dahil olmasıyla bu yıl 700 binden fazla işçinin mali ve sosyal haklarını doğrudan etkilemesi bakımdan önem taşıyor.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • ümit 2 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef ümidimiz sendikalar,, yoksa yandık, kimse düşünmüyo
    Cevapla
  • belediyeli 2 yıl önce Şikayet Et
    olan belediyeler de çalışan işçilere oldu. kimse onları adam yerine koymadı bakanlıklarda üniversite karayolları vs. çalışan işçilerin haklarını belediyelerde çalışanlara verilmedi belediye başkanlarının inisiyatifine bıraktınız. Belediyelerde ki kitler bakanlıklarda çalışan personel kapsamına alınmalı
    Cevapla
  • abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    alımlar kpss ile yapılsa daha adil olur
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar verilmesin verilmesine de,işten çıkarılan devlet dairesindeki taşörenler, kpss'ye hazırlanıpta atanamayan 2 milyon işsizler varken, bilindiği gibi bu arkadaşlar kpssye girmeden kadro aldılar, maaşları 4 bine yakın yılda 2 maaş ikramiye yılda 4 tediye veriliyor. maaşları yılda bazında kadrolu elemanları geçmiş durumda. örneğin sağlıkta çalışan vhki kadrosunda yüksek lisans yapıp çalışandan yüksek maaş almaya başladılar.Bu yapılanlar çalışanlar arasında huzursuzluğa adaletsizliğe ve önemlisi Sayın CuMHURBAŞKANIMIZA zarar vereceğini düşünüyorum.Bu konulara dikkat etmek lazım..
    Cevapla
  • ÜMİT 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi de onlarda ek edeme ve döner sermaye hatta sabit ücret alıyorlar günde 8 saat bile çalışmıyorlar
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Kpssyle sözleşmeli olarak atandik maasimiz 3900tl işçi sendikaları memur sendikalarından çok iyi çalışıyor
    Cevapla
  • Statü 2 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı biz sabah 8 aksam 6 çalışıyoruz. En düşük memur maaşı bizden fazla. Olan haklarımızda malum. Yaşadığımız şehirlerde kira vs ne kadar yükseldi. Bizim tayin hakkımız bile yok. Kusura bakmasin kimse hergün 1 saat fazla çalışıyor isek maaşımız da en düşük memur maaşının altında olamaz. Yardımcı hizmetler yıllarca ezildi. Şimdi hakkını arayinca mı eşitsizlik oldu
    Cevapla
  • Kartal 2 yıl önce Şikayet Et
    Gelde hacettepe de 3300 çalış kovidin içinde izin yok haftada 6 gün çalış tüm devlet kurumları yatsın esnek çalışma diye
    Cevapla
  • Önce vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ve birçoğuda halinden memnun değil yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Economic 2 yıl önce Şikayet Et
    Ağzınıza sağlık. Alın teri olmadan KPSS siz atanmalara karşıyım
    Cevapla
  • kemal 2 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun eski taşeronlarda çalışmış şimdi ise asm de çalışan işçilerin hakları ne olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR