Altın yatırımcılarının gözü Bitcoin’de! 21 Ekim 2021 güncel altın yorumları

Altın fiyatlarının Fed politika yapıcılarının faiz artırımına dair son yorumlarıyla yükselmesine rağmen yatırımcılar Bitcoin'deki rekor yükselişi yakından takip ediyor. İşte uzmanların son dakika güncel altın yorumları...

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2021 09:35 GÜNCELLEME 21.10.2021 09:35 EKONOMİ
Altın yatırımcılarının gözü Bitcoin’de! 21 Ekim 2021 güncel altın yorumları
Altın yatırımcılarının gözü Bitcoin’de! 21 Ekim 2021 güncel altın yorumları

Altın fiyatlarında son dakika yorumları:

Altın fiyatları, Fed politika yapıcılarının faiz artırımına dair son yorumlarıyla yükseldikten sonra yatay bir seyir izliyor. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki yükselişe rağmen Dolar/TL ’deki gerilemeyle 530 TL seviyesinde bulunuyor.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, çarşamba günü yaptığı açıklamada ABD’de faiz artırımlarının yakın zamanda gelmeyeceğini ama enflasyon beklentilerinin artarsa Fed’in harekete geçeceğini söyledi. Fed Yönetim Kurulu Üyesi Randal Quarles ise parasal teşviklerin gelecek ay başlamasını desteklediğini ve politika önlemlerinin uygulanmasını gerektirebilecek bir fiyat baskısından endişeli olduğunu belirtti.

Altın yatırımcıları, yeni Bitcoin ETF’sini ve kripto paranın rekor yüksek seviyeye ulaşmasını da yakından takip ediyor. Daha önce Bitcoin fiyatlarının yükseldiği dönemlerde altın değer kaybederken Bitcoin’in düşüş dönemlerinde ise altın fiyatları yükselmişti.
Son dakika: Altın fiyatlarında dolar ve Fed etkisi

Bitcoin, ProShares Bitcoin Strategy Borsa Yatırım Fonu’nun (ETF) New York borsasında işlem görmeye başlamasının ardından yüzde 2,1’e ulaşan yükselişle 66 bin doları aştı ve rekor kırdı. Böylece Bitcoin’in 2021 başından bu yanaki yükselişi yüzde 120’yi aştı.

Ons altın, cuma gününden bu yana varlık alımı azaltımı takvimine dair beklentilerin fiyatlamalarda ağır basmasıyla gerilemişti. Üretimdeki düşüşün yarattığı belirsizliklerle yükselen ons altın, kazançlarını artırarak 1.784 dolara kadar ulaştı.

Gram altın, geçen hafta dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişle beraber günü 530 TL’den kapatarak bu yılın zirvesine ulaşmıştı. Yeni haftaya 526 TL civarında başlayan gram altın, küresel altın fiyatları ve dolar/TL’deki paralel yükselişle 534 TL’ye kadar tırmanmıştı.

Uzmanlardan güncel altın yorumları

21 EKİM GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Gram Altın: 531 TL
Çeyrek Altın: 875 TL
Ons Altın: 1785
Bilezik: 485

 

Rekor seviyeye çıkan dolar altın fiyatlarını da yukarı taşıdı.

 
 
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Türk nereden biliyor 625 olucani
    Cevapla
  • merve 2 yıl önce Şikayet Et
    her gelen zamla ne var maaşlara da zam yapsalar, herşeye 1 yıl içinde zam üstüne zam yapılırken, neden maaşlar sabit, madem enfilasyondan maaşlarda etkilensin.
    Cevapla
  • Kapitalistduzen 2 yıl önce Şikayet Et
    Faizsiz ekonomi olsun kapitalizm batsın
    Cevapla
  • dr. bahr 2 yıl önce Şikayet Et
    altın yükselmedi. türk lirası değer kaybetti maalesef. ve şunu söyliyim altın 2024 sonuna kadar yükselmeyecek.
    Cevapla
  • Turk 2 yıl önce Şikayet Et
    İddiaya varmisin?? Yılsonu 625
    Cevapla
  • Deneme 2 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi vatandaşın fazla para kazanma hırsı yüzünden.Altin dolar alma Türk Lirasinda bekle.Marketten alis veriş yapma ev araba alma hepsinin düştüğünü görür vatandaş.
    Cevapla
  • ısparta 32 2 yıl önce Şikayet Et
    kötü giden ekonomiyle alakası yok yani kafaya bak pırıl pırıl
    Cevapla
  • İsmail. 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok Şey istedin vatandaştan, bizim insanımız otomobili bile stok yapıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR