Birleşik Arap Emirlikleri Endüstri ve İleri Teknoloji Bakanı Sultan el Cabir, Türkiye ve BAE arasındaki ilişkiler konusunda çok önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Cebir'in açıklamalarından satır başları:

"TİCARET VE SOSYAL BAĞLARIMIZI GELİŞTİRECEĞİZ"

İşbirliğimiz hoşgörü, karşılıklı kazanç, ortak çıkarlar ve elbette ki iki ülke arası köprüler kurma etrafında şekilleniyor.

Ziyaretin temel amacı ise ticareti, iş ortaklıklarını geliştirerek ve başarılı, sürdürülebilir yatırımlar sağlayarak ekonomik değer yaratılmasına yardımcı olmaktır. 

BAE ve Türkiye, bölgedeki en dinamik iki ekonomi ve topluma sahip.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid'in yaptığı bu ziyaret, ilişkimizi ileri seviyelere taşımak için yeni bir döneme işaret ediyor.

İki ülke arasındaki ilişkiyi, mevcut temelin üzerine inşa edeceğiz ve birden fazla sektörde ticaret ve sosyal bağlarımızı geliştireceğiz.

'BİR SONRAKİ AŞAMAYA GEÇMEYE HAZIRIZ'

Enerji, sağlık, tarım, lojistik, nakliye, endüstri, altyapı, finans, turizm konularının yanı sıra iklim değişikliği, enerji, su ve gıda güvenliği gibi konularda yeni ortaklıklar kurmayı amaçlıyoruz.

BAE Türkiye'nin en büyük bölgesel ticaret ortağıdır. 2019'dan 2020'ye kadar BAE'nin Türkiye'ye ihracatı yüzde 110'dan fazla artarken, toplam ticaret yüzde 21 arttı.

BAE son 5 yılda Türkiye'de en çok ulaşım, yenilenebilir enerji ve turizm sektörlerine yatırım yaptı.

BAE'deki Türk yatırımları ise inşaat, otomotiv parçaları ve yenilenebilir enerjiye odaklandı.

Şimdi daha fazla işbirliği, daha fazla yatırım için yeni yollar belirleyerek bu başarılı yatırımları ve bir sonraki aşamaya geçmeye hazırız.

Bu ortaklıkları çeşitli alanlara ve .çeşitli endüstrilere yaymayı dört gözle bekliyorum.

Yorumlar 22 Yorum Var
  • Fatih61 25.11.2021 15:02
    Bae ile Suudla anlaşmak istiyorsan Amerika ile anlaşacaksin, bunu anlayamayanlar var hala onları bağımsız karar verir sanıyorlar
  • sıra digerlerinde 25.11.2021 12:52
    hazır BAE ile ilişkiler üst düzey ve direkt yatırımlar dahil bir çok bir dizi anlaşmalar yapılmışken prenz Muhammed Bin Zayet El Yahyanın yakın kankası Suud veliaht prensi Muhammed Bin Salmanlada aynı şekilde Türkiyeye direkt yatırımlar içeren bir dizi önemli anlaşmalar için çalışmalara hemen başlanmalı çünkü salman zayet ne yapıyorsa onu yapıyor zayet nereye gidiyorsa oraya gidiyor hemen arkasından bahreyn ve kuveytte gelecektir tabi hemen oralarıda körfez yönetimine bir nevi yön veren zayet BAE ilişkiler ileri düzey iyileştiği bu günlerde sıcağı sıcağına hemen harekete geçmeliyiz
  • German 50. 25.11.2021 11:36
    İngilizce kuklası
  • Kalem 25.11.2021 04:08
    Her şeyi ucuzdan alıp ortalıktan kaybolacaklar; aldanmamak lazım !
  • Angaralı 25.11.2021 01:45
    Yine bişiler dönüyor ama neyse sanki birilerinin emriyle gelmişler
Daha fazla yorum görüntüle