Organik arı ürünlerinin desteklenmesiyle ilgili esaslar belli oldu

Organik arı ürünleri üreticiliğinin geliştirilmesi, doğal kaynakların korunması ve organik arıcılık yapan yetiştiricilerin desteklenmesine ilişkin usul ve esaslar belli oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.12.2021 18:40 GÜNCELLEME 30.12.2021 18:40 EKONOMİ
Organik arı ürünlerinin desteklenmesiyle ilgili esaslar belli oldu
Organik arı ürünlerinin desteklenmesiyle ilgili esaslar belli oldu

Tarım ve Orman Bakanlığının, "Organik Arıcılık Yapan Yetiştiricilerin Desteklenmesine Dair Tebliğ" Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak 1 Ocak 2021 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Tebliğle organik arı ürünleri üreticiliğinin geliştirilmesi, doğal kaynakların korunması, gıda güvenliğinin ve sürdürülebilirliğin sağlanmasına yönelik organik arıcılık yapan yetiştiricilerin desteklenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre, Arıcılık Kayıt Sistemi ve Organik Tarım Bilgi Sistemi'ne kayıtlı, organik statüde bulunan kovanlar için arı yetiştiriciliği yapan çiftçilere kovan başına 15 lira destek verilecek.

Destekten yararlanmak isteyen yetiştiriciler 18 Şubat 2022'ye kadar istenen belgelerle bakanlığın il ve ilçe müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekecek.

Organik arıcılık yapan yetiştiriciler en geç 28 Şubat 2022'ye kadar dilekçe verdiği il ve ilçe müdürlüğüne kovan tespitlerini yaptıracaklar.

Bu alanda verilecek destekler için finansman, bütçenin muhtelif tarımsal destekleme hizmetleri kalemine tahsis edilen ödeneklerden karşılanacak.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR