Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi yükseldi

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, COVID-19 tedbirlerinin sıkılaştığı geçen yılın kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 arttı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.01.2022 14:35 GÜNCELLEME 12.01.2022 14:35 EKONOMİ
Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi yükseldi
Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi yükseldi

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin 2021 kasım ayı mevsimsellikten arındırılmış sanayi üretim verilerini açıkladı.

Buna göre, 19 üyeli Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, kasımda ekim ayına kıyasla yüzde 2,3 artarken, Kasım 2020'ye göre yüzde 1,5 geriledi.

AB'de ise sanayi üretimi, kasımda bir önceki aya kıyasla yüzde 2,5 yükselirken, önceki yılın aynı dönemine göre sabit kaldı.

Söz konusu dönemde AB ülkeleri arasında aylık bazda sanayi üretiminde en fazla artış yüzde 37,3 ile İrlanda'da, yüzde 5,9 ile Polonya'da ve yüzde 4,8 ile Çekya'da gerçekleşti.

En fazla düşüş ise yüzde 4,4 ile Belçika'da, yüzde 3,7 ile Malta'da ve yüzde 2,3 ile Lüksemburg'da belirlendi.

YORUMLAR 1
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar Coinlerde Milyarlarca dolar kaybediyor.Paralar buharlaşıyor sistemde. Devletimiz bütün dünyadaki bu coinlerdeki dönen paralara Devlet Garantisi ile talip olmalı.Türk Coin veya yeşil Enerji Coin Helal Coin hisse senedi çıkarmalı.çok kolay değişim olmalı.Garanti verilmeli Tether gibi Dolar fiyatına bağlanmalı veya Altına bağlanmalı.Dolar piyasada tedavülde dönmeyecek ve Dolar 1 TL'ye düşer.Bu paralarla Yeşil Enerjiye veya Organize Sanayilere veya ortak edilmeli. İnsanlar Kar payı almalı. 1 Trilyon usd(14 Trilyon TL)bir hacimden yatırımdan bahsediyorum.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR