Bakan Dönmez duyurdu: Isparta'da elektrik faturaları ödemeleri 1 ay ertelendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta'da elektrik faturalarının tahsilatının 1 ay süreyle erteleneceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2022 15:52 GÜNCELLEME 08.02.2022 16:29 EKONOMİ
Bakan Dönmez duyurdu: Isparta'da elektrik faturaları ödemeleri 1 ay ertelendi
Bakan Dönmez duyurdu: Isparta'da elektrik faturaları ödemeleri 1 ay ertelendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Isparta'daki elektrik kesintileri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Dönmez, "13 ilden buraya bakım- onarım ekibi intikal etti. Isparta ilindeki faturaların tahsilatında 1 ay süreyle erteliyoruz. Vatandaşlarımızın her türlü mağduriyetinin giderilmesi için önlemleri aldık. Gerek elektrik kaynaklı olsun gerekse afet şartlarına bağlı olarak onlar da çalışmalarını sürdürüyorlar ve en kısa süre içerisinde telafi çalışmalarına başlayacağız." dedi.

Enerji Ve Tabii Kaynakları Bakanı Fatih Dönmez'in açıklamalarından satır başları;

Hummalı bir çalışma yürütüldü. Olay gerçekleştiği esnada ben de Sayın Cumhurbaşkanımıza eşlik etmek suretiyle Ukrayna’da seyahatteydik. Bakü’de gerçekleştirilen Güney Gaz Koridoru toplantısına katıldık. Döner dönmez ilgili arkadaşlardan bilgi aldık. Sağolsun AFAD’dan sorumlu Bakan yardımcımız olay yerine intikal etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

SADECE 7 KÖYDE ELEKTRİK KESİNTİSİ VAR

İlk etapta yaklaşık 113 bin vatandaşımıza elektrik sağlayamama söz konusuydu. Her gün il, ilçe ve köylerden başlamak suretiyle bu arızalar peyderpey enerjilendirildi. 2 gün önce Isparta il ve ilçe merkezlerindeki tüm şebekelerimizi enerjilendirdiğimizi söylemiştik. Oradan boşa çıkan ekiplerimizi de süratle kırsal ve köylere yönlendirdik. Sadece 7 köyümüzde bir kesinti söz konusu orada da yoğun bir şekilde çalışmalarımız sürüyor.

10 YILLIK ARIZA 1 GÜNDE OLUŞTU

Akdeniz EDAŞ çalışmalarına destek olmakla birlikte diğer illerimizden burada bakım onarım ekibi araç ve gereçlerini intikal ettirdik. Şuan 653 fiilen çalışan teknik personelimiz var. AFAD, özel idaremiz ve ilgili kuruşlarımızla birlikte sahamızda mücadeleyi sürdüren personel sayımız binin üzerinde. 273 iş makinamız var. Şebeke ağımızın büyüklüğü 10 bin 800 kilometredir. Isparta ilinde ortalama hasar sayısı bin 100’dür.

10 yıllık olağan arıza sadece 1 günde oluştu. Ama ekiplerimiz sağolsun büyük bir fedakarlıkla canını dişine katarak mücadelelerini sürdürdüler. Hep birlikte sahadaydık nasıl fedakar çalıştığını Isparta halkımız şahittir.

Isparta elektrik kesintisi

FATURALAR BİR AY ERTELENDİ

 Buradan bir hususu tekrar sizlerle paylaşmak istiyorum 3 Şubat tarihinden itibaren vatandaşlarımızın elektrik faturaları okunmadı. Faturaların tahsilatı da 1 ay süre ile erteliyoruz.

En kısa süre içerisinde burada telafi çalışmalarımıza başlayacağız. Bazı sosyal medyada, gazete ve TV’lerde çıkan Haber ve yorumları da gördük. Kendi saflarını sıklaştırmaya çalışanlar ucuz siyaset yaptılar. Biz gerçekleri paylaştık. Devletimiz olayın ilk gününden itibaren yörede vatandaşımız ile birlikte omuz omuza çalıştı.

Bakan Dönmez, Isparta'da faturaların tahsilatının bir ay ertelendiğini duyurdu

Bütün bu yaşananlara rağmen Isparta halkının bize vermiş olduğu hoşgörü ve desteğe teşekkür etmek istiyorum. Bu vesile ile günlerdir sahada çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız süreci yakinen takip etti. Desteklerinden dolayı kendilerine şükranlarımı iletiyorum. Allah beterinden korusun diyorum. Sağ olun var olun. Büyük geçmiş olsun.

YORUMLAR 75 TÜMÜ
  • savcı olamadık 2 yıl önce Şikayet Et
    ertelenince ne olacak sanki..
    Cevapla
  • Extra 2 yıl önce Şikayet Et
    Yok bi de veremedikleri elektriğe kol gibi fatura göndersinler. Erteleme değil o ay fatura kesilmemeliydi şahsi kanaatim
    Cevapla
  • Sedat 2 yıl önce Şikayet Et
    Erteleme yerine kesilen ceza elektrik faturalarına yansıtılsaydı indirim uygulansaydı daha doğru olacaktı .. tazminat gerekli
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Erteleme nedir yaaa. Iptal edilmeli. Milletten de özür dilenmeli.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Şirkete ceza olarak, 1 ay kimseye fatura gitmesin veya öyle bir ceza kesin ki, gelen parayı Oradakilere dağıtın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR