Bitcoin için korkutan fiyat tahmini: Rüzgar tersine döndü

Geçtiğimiz hafta Bitcoin (BTC) fiyatı önemli kayıplar yaşayarak 39.000 dolar civarından 34.000 doların altına kadar inmişti. Analist Carter Braxton Worth, Bitcoin (BTC) fiyatındaki düşüşün bir sonraki hedefinin bu nokta olabileceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2022 16:04 GÜNCELLEME 09.05.2022 16:05 EKONOMİ
Bitcoin için korkutan fiyat tahmini: Rüzgar tersine döndü
Bitcoin için korkutan fiyat tahmini: Rüzgar tersine döndü

Kayıpların önemli bir bölümü FED’in politika faiz oranını %0.50 artırdığını açıklamasından sonra geldi. FED ayrıca iki kez daha %0.50 faiz artırımı yapacağının da sinyalini verdi.

Analist Bitcoin fiyatının hızlı bir şekilde 30.000 dolar altına inebileiceğini iddia etti

Worth Charting şirketi kurucusu Carter Braxton Worth, Bitcoin fiyatının hızlı bir şekilde %13 daha değer kaybedebileceğini ve 30.000 doların altına inebileceğini iddia etti.

Görüşlerini eposta yoluyla paylaşan analist, BTC fiyatının destek noktalarını kırarak 30.000 dolar seviyesine kadar çekilebileceğine inandığını söyledi. Analistin paylaştığı ilk grafikte BTC fiyatının yaklaşık olarak 35.000 dolara dokunduğu hafif yükselen bir destek çizgisi görülüyor.

Analistin ikinci grafiğinde ise kaynağı neredeyse 1 yıl öncesi olan 2021 Haziran ayı kökenli bir yatay destek çizgisi bulunuyor. Analiste göre BTC fiyatının 34.000 doların altına inmesiyle birlikte 29.000 dolar seviyesindeki bu destek noktası devreye girebilir.

BTC için en büyük risklerden biri de FED’in faiz artımı neticesinde BTC fiyatının daha da düşmesi ve sabit gelirli yatırımların giderek daha fazla alternatif haline gelmesidir.

Son yaşanan düşüşlerin Terra Vakfı’nın yaptığı satışlardan kaynaklandığı düşünülüyor. Bilindiği üzere Terra, stablecoini UST’yi desteklemek için yüklü miktarda BTC satın almıştı. Kısa bir süre önce UST tokeni için büyük bir satış dalgası yaşanmasının ardından Terra Vakfı’nın Bitcoin satışı gerçekleştirerek UST’yi desteklediği düşünülüyor.

YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
  • Hacı ŞAKİR 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar mevzu bitcoin falan değil asıl mevzu nasıl ki Avrupa Birliği birleşip EURO icad etti tüm ülkeler EURO para biriminde birleşip ortaklaşa kabul etti çok yakında ASYA VE MÜSLÜMAN TOPLUMLAR birleşip bir araya gelip kendi ortak ülkeler tek bir para birimine dönecek örneğin ASİO euro gibi 20 ülke hepsinin dolar karşısında değer kaybetmeye devam ettiği süreçte yarın 20 30 Asya ve müslüman ülkeler birleşip kendi ortak para birimi çıkacak en geç 2024 yazın bunu çalışmaları başlamış.
    Cevapla
  • Lütfiye Çokol 1 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca Çin ve Rusya bile düşüremedi BTC'yi. Ne yaparsanız yapın yükselecek. Geçici düşüsler alım fırsatıdır. (YTD)
    Cevapla
  • Vay Lele vay 1 yıl önce Şikayet Et
    Dip yapacak yerlerde sürünecek. Rezil olacak beter olacak falan filan ulan bu parayı kim niye icat etti beye göre değer kazandı bir bitkoin ölmüş bilmem kaç bin dolar neye göre olmuş. Yarın ne olacak belli değil ama vır vır vır dır sır sır. Sonuç sıfır elde var sıfır.
    Cevapla
  • EBUZER KILIÇ 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye korkalım ki Yağ çıkmış kork sigara çıkmış kork anladıkta Bitcoin düşünce niye korkalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR