'Lapseki şeftalisi' coğrafi işaret aldı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde yetiştirilen şeftali coğrafi işaret aldı. Böylece bölgenin tescilli ürün sayısı 10'a yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.05.2022 19:27 GÜNCELLEME 16.05.2022 19:27 EKONOMİ
'Lapseki şeftalisi' coğrafi işaret aldı
'Lapseki şeftalisi' coğrafi işaret aldı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, coğrafi işaretin, tüketiciler için ürünün kaynağını ve kalitesini garanti altına alırken üreticiler için ise pazarlama ve markalaşma anlamında büyük bir önem taşıdığını söyledi.

Lapseki şeftalisinin coğrafi işaret tescili aldığını ve bölgenin 10. tescilli ürünü olduğunu bildiren Turan, şunları kaydetti:

"Çanakkale’miz tarım alanındaki ürünleri ile geniş yelpazeye sahip, ülkemizin nadide şehirlerinden biri. Ürettiğimiz ürünlerin markalaşması demek, Çanakkaleli üreticilerimizin, çiftçilerimizin ürettiği ürünlerin kalitesinin garanti altına alınması demek. Lapseki şeftalisi, coğrafi işaret tescili alarak, bundan sonra kendi adıyla bir marka olarak raflarda yerini alacak. Çanakkale’miz markalarıyla büyümeye devam edecek. Coğrafi işaret tescilli ürün anlamında şehrimiz önemli bir aşama kaydetti. Tüm ilçelerimizdeki ilgilileri ve kurumlarımızı coğrafi işaret tescilli ürünlerimizi artırmaya davet ediyoruz."

Coğrafi işaret alan ürün sayısı 10 oldu

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkan Selçuk Semizoğlu ise Lapseki şeftalisinin, tadı, rengi ve kokusuyla piyasanın en çok aranan ürünleri arasında yer aldığını hatırlattı.

Daha önce, Çanakkale el halısı, Ezine peyniri, Bayramiç beyazı, Bayramiç elması, Bozcaada çavuş üzümü, Geyikli zeytinyağı, Yenice kırmızı biberi, Bayramiç tahin helvasının ardından Bayramiç zeytinyağı da coğrafi işaret almıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR