Ekonomik büyüklüğü 17 milyar doları aştı

Fenomenlerle ile takipçiler arasındaki etkileşimle büyüyen Influencer Pazarlaması endüstrisinde büyüklük 17 milyar doları aştı. Bu etkileşimi gerçeğe dönüştürecek INFLOW Token(FLW) ile Pazar daha da büyüyecek.

ABONE OL
GİRİŞ 27.05.2022 10:58 GÜNCELLEME 27.05.2022 10:59 EKONOMİ
Ekonomik büyüklüğü 17 milyar doları aştı
Ekonomik büyüklüğü 17 milyar doları aştı

Blockchain teknolojisi üzerine kurulu, dünyanın ilk Engagement Marketplace’i ile Influencerlar ile takipçiler yakın temasta olacak ve markalar için de daha güçlü etkileşimden faydalandığı bir pazaryeri oluşmuş olacak.

17 Milyar dolara ulaşan Influencer Pazarlaması endüstrisinde, markalar kitlelere ulaşmak için Influencerlar ile yoğun şekilde çalışıyorlar. Influencerların sahip olduğu kitle ne kadar büyükse, marka yatırımları da o derecede artıyor. Bu endüstrinin büyümesini ve ticari olarak değerli hale gelmesini sağlayan her ne kadar takipçi kitleleriyse de bu kitle yaratılan değerden fayda sağlamıyor. Günümüzde takipçiler ekonomik paydaştan çok, karşılıksız şekilde içerikleri tüketmesi ve etkileşime girmesi beklenen katılımcılar olarak görülüyor.

İşte bu noktada INFLOW Token, bu dengesizliği; blockchain ekosisteminde özel olarak tasarladığı ‘Engagement Marketplace’ ile Influencerların takipçilerine, kişisel veya özel ‘Engagement Teklifleri’ oluşturmasıyla kaldırmayı planlıyor. Örneğin, beraber kahve içmek, bir öğlen yemeği yemek veya bir futbol maçını online olarak birlikte izlemek bu tekliflerden sadece birkaçı… Daha sonra ise takipçiler katılımlarından dolayı ödüllendirilerek Influencer Pazarlama sektörünün gelir modeline dahil oluyor ve markaların ise her iki tarafın da katılımından ve buradan doğan yüksek etkileşimden yararlanması sağlanıyor.

Global Influencer Pazarlama endüstrisinin ekonomisini değiştirmeyi hedefleyen bu çığır açıcı projenin temelini INFLOW Network oluşturuyor. 2016'daki kuruluşundan bu yana INFLOW Network, dünyanın önde gelen Influencer Pazarlama platformlarından biri haline gelmiş ve çalıştığı 1,000'den fazla yüksek etkili Influencer ile toplamda 250 milyondan fazla kişiye ulaşıyor. Bu güçlü iş modeli, INFLOW Token projesinde hızlı bir ölçek sağlıyor.

Projenin kurucusu ve yaratıcısı olan Afşın Avcı, “Blockchain teknolojisi Influencer pazarlama endüstrisine evrim geçirme imkânı sağladı. Günümüzde her şey hacme yani ‘takipçi’ sayısına bağlı. INFLOW Token bu paradigmaya derinlik ve sürdürülebilirlik katacak. INFLOW Token, mevcut Influencer Pazarlama endüstrisine; tekliflerin, ödüllerin ve ölçülebilirliğin ‘Etkileşim’ olduğu yeni bir ekonomi ve ekosistem inşa ediyor.”

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR