Karadeniz gazında yeni gelişme! Boru indirme yarın başlıyor

Karadeniz’de bulunan 540 milyar metreküplük doğal gazın karaya nakli için yarın çok önemli bir adım atılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya üzerinden hazırlıklara ilişkin son gelişmeleri paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2022 14:58 GÜNCELLEME 12.06.2022 15:04 EKONOMİ
Karadeniz gazında yeni gelişme! Boru indirme yarın başlıyor
Karadeniz gazında yeni gelişme! Boru indirme yarın başlıyor

Karadeniz’de bulunan 540 milyar metreküplük doğal gazın karaya nakli için 170 kilometrelik hatta doğal gaz boruları döşenecek. Konuyla ilişkin olarak Bakan Dönmez, Twitter üzerinden bir paylaşımda bulundu. Bakan Dönmez şu ifadeleri kullandı; Hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Karadeniz gazında ilk borular denize iniyor."

Boruların denize indirilmesi için 13 Haziran günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla tören düzenlenmesi bekleniyor. Öte yandan doğal gazın ana dağıtım hattına bağlanması için karada da boru döşeme çalışmaları başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği Karadeniz’de bulunan 540 milyar metreküplük doğal gazın çıkartılması sürecinde önemli bir noktaya gelindi. Denizden 170 kilometrelik hatta doğal gaz borularının döşenmesi için Çanakkale Boğazı’nı geçen "Castoro 10" isimli gemi Filyos Limanı’na ulaştı

13 HAZİRAN GÜNÜ 170 KİLOMETRELİK HATTA ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Filyos Limanı’nda TPAO’ya ait sahada depolanan doğal gaz boruları 13 Haziran günü itibariyle Castoro-10 isimli gemi aracılığıyla 170 kilometrelik hatta deniz tabanına yerleştirilecek. Aynı anda 6 bin faaliyetin yürütüldüğü projede gazın ana hatta taşınması için karada da boru döşeme çalışmaları eş zamanlı sürüyor.

4 bin 200 personelin mesai harcadığı çalışmalarda gazın karaya çıkartılması için Fatih, Kanuni ve Yavuz Sondaj Gemileri’ne 13 yardımcı gemi de lojistik desteği sağlıyor.

BORULAR, 2 BİN 200 METRE DERİNE YERLEŞTİRİLECEK

Filyos Limanı’ndan sondaj kuyularının bulunduğu alana ilk boru indirme işlemi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirilecek. 13 Haziran günü gerçekleştirilecek olan törende borular denizin 2 bin 200 metre derinine yerleştirilecek. İlk etapta 10 milyon meterküp doğal gaz üretilmesinin planlandığı projede ilk gaz ise 2023 yılında ana dağıtım şebekesine verilecek.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Derviş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Rabbim rast getire.(amin)
    Cevapla
  • serhat 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun bir an önce kullanmak nasip olır inşallah ülkemizi 9 yıl dışa bağımlığı doğal gaz olarak rahatlatır
    Cevapla
  • Nazım Zengin 1 yıl önce Şikayet Et
    Gaz gelecek bir gün ama millette can kalacak mı bilemiyorum?
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni müjde yokmu
    Cevapla
  • özcan 1 yıl önce Şikayet Et
    bu tip gelişmeer kamu spotu sayılmalı ve ulke menfaati için bir tek video haber göstermeyen kanallarda macburi haber olarak yayınlanmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR