Tesla küçülüyor: Elon Musk işten çıkarmalara başladı

Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikli otomobil şirketi Tesla, California, San Mateo’daki ofisini kapattığını ve 200 kişiyi işten çıkardığını duyurdu. Maliyetleri düşürme planı çerçevesinde alınan kararda, ofisin diğer çalışanlarının Palo Alto tesisine geçeceği belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2022 08:55 GÜNCELLEME 29.06.2022 13:50 EKONOMİ
Tesla küçülüyor: Elon Musk işten çıkarmalara başladı
Tesla küçülüyor: Elon Musk işten çıkarmalara başladı

ABD merkezli elektrikli otomobil şirketi Tesla, California, San Mateo’daki ofisini kapattığını ve 200 çalışanının da işine son verdiğini açıkladı.

CNBC’nin haberinde, maliyet düşürme planı çerçevesinde gerçekleşen San Mateo tesisindeki kapatmada, çalışanların Autopilot olarak pazarlanan sürücü yardım sistemlerini geliştirmek için şirketin arabalarından alınan videoları etiketleme görevi gerçekleştirdiği belirtildi.

İşten çıkarmalardan etkilenen iki çalışanın CNBC'ye verdiği demeçte Tesla'nın kira sözleşmesinin sona erdiğini bildiklerini söyledi.

Henüz robotaksi teknolojisi vaadini yerine getirmeyen Tesla, daha önce bir dizi Autopilot veri çalışanını Palo Alto, California'daki yerine taşımıştı.

Tesla'daki tipik veri açıklama işi, Tesla araçlarındaki kameralar ve sensörler tarafından yakalanan kısa kliplerdeki nesneleri tanımlamayı ve açıklamayı içeriyor.

Videoları etiketleme işinde Tesla araçlarını geliştirmek amacıyla kaydedilen görüntüler incelenerek hatalar en aza indirilmeye çalışılıyor.
Bir çalışan CNBC'ye, San Mateo'daki personelin çoğunun Palo Alto'ya veya başka bir ofise taşınmayı beklediğini, ancak işlerini kaybetmeyeceklerini söyledi.

Tesla CEO’su Elon Musk, daha önce yaptığı açıklamada şirketin yüzde 10 küçülmeye gideceğini ifade etmiş, evden çalışan çalışanların işlerine dönmemeleri durumunda işten çıkarılacaklarını aktarmıştı.

Musk geçen hafta yayımlanan bir röportajda, Tesla'nın Teksas ve Berlin'deki yeni fabrikalarının, şirketin her iki tesiste de üretimi artırmasını engelleyen tedarik zinciri kesintileri nedeniyle "milyarlarca dolar" kaybettiğini söyledi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 5
  • Türkmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Elon kripto düşünce zarar etmeye başladı belkide tekrar dünyadaki kerizleri silkelemek için piyasayı manipüle edecek...
    Cevapla
  • gercekci 1 yıl önce Şikayet Et
    Para bitecek diye kirkuyor garibim
    Cevapla
  • AKİL 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam dünyanın zengini işten çıkarıyor.Ayıp bee..
    Cevapla
  • mysti 1 yıl önce Şikayet Et
    cok ahim sshim bir otomobil degil. tek özelliği cokpit deki tablet.. görünümü zaten modern degil.
    Cevapla
  • Burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bütün markalar artık elektrikli arabalara yöneldi, Tesla'nın onlarla mücadele etmesi zor, yakında çöküş başlar.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR