Dünyanın en zengin insanları bu yıl 1.4 trilyon dolar kaybetti

Blomberg Milyarder Endeksine göre Elon Musk, Jeff Bezos ve Mark Zuckerberg'in başında olduğu dünyanın en zengin insanları geçen yıldan bu yana toplamda 1.4 trilyon dolar kaybetti. Facebook'un sahibi Zuckerberg'in serveti yarı yarıya azaldı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2022 12:09 GÜNCELLEME 03.07.2022 12:25 EKONOMİ
Dünyanın en zengin insanları bu yıl 1.4 trilyon dolar kaybetti
Dünyanın en zengin insanları bu yıl 1.4 trilyon dolar kaybetti

Pandemi ile birlikte birçok sektörde görülen yavaşlama en çok dünyanın zengin insanlarını zarara uğrattı. Her yıl düzenli olarak açıklanan en zenginler listenin ilk 500'ü içeresinde yer alanlar bu yıl toplamda 1.4 trilyon dolar servet kaybetti.

Yeni güncellenen Blomberg Milyarder Endeksine göre ise en çok servet kaybeden isim Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi şirketleri bünyesinde bulunduran Meta şirketinin sahibi Mark Zuckerberg oldu. Zuckerberg, geçen yıla göre servetinin yarısını kaybetti. 

Elon Musk neredeyse 62 milyar dolarlık servet kaybetti. Ancak Musk, 208.5 milyar dolarla hâlâ dünyanın en zengini insanı olmaya devam ediyor.

Amazon.com'un sahibi Jeff Bezos'un ise servetinin yaklaşık 63 milyar doları eridi. Daha önce açıklanan verilere göre bu yıl Amazon.com, dot.com balonundan bu yana en büyük düşüşü kaydetmişti. Amazon Kurucusu Jeff Bezos 129.6 milyar dolarla en zenginler listesinin 2. sırasında yer alıyor.

En zenginler listesinin 3. sırasında 128.7 milyar dolarla Fransa'nın en zengin iş insanı Bernard Arnault, 4. sırasında 114.8 milyar dolarla Microsoft'un Kurucusu Bill Gates yer almaya devam etti.

KAYNAK : Blomberg
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • Yurdum 1 yıl önce Şikayet Et
    Karunlar.
    Cevapla
  • Derzeit 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim kimden alip Kime verecegini bilir,nihayetinde her seyin sahibi O'dur,,, kimseninde bir sey kazanip kaybettigi yok...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR