Selçuk Bayraktar'dan önemli açıklamalar: İlk kez başlattık!

Bugün başlayan TEKNOFEST Girişim Programı kapsamında T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar TRT Haber'de önemli açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2022 15:32 GÜNCELLEME 03.07.2022 15:32 EKONOMİ
Selçuk Bayraktar'dan önemli açıklamalar: İlk kez başlattık!
Selçuk Bayraktar'dan önemli açıklamalar: İlk kez başlattık!

TEKNOFEST kapsamında önemli bir program bugün hayata geçiyor. 2018 yılından bu yana TEKNOFEST'te finalist olmuş ve çalışmalarını girişime dönüştürmüş yarışmacılar Girişim Programı kapmasında bugün düzenlenen lansmanda girişimlerini tanıtıyor.

Seçilen ekiplere hibe desteğinin yanı sıra farklı alanlarda girişimcilik eğitimden uzman isimlerden yatırımcı ve iş birliği görüşmelerine kadar 12 farklı alanda destek olunacak.

TEKNOFEST'TE BİR İLK

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar konuyla ilgili TRT Haber'de önemli açıklamalarda bulundu. Bayraktar TEKNOFEST'te ilk kez girişimciler için bir program başlatıldığını belirterek şunları söyledi:

"TEKNOFEST'in merkezinde ileri teknoloji yarışmaları barındırıyordu. Yıllardır biz genç kardeşlerimizi aynı zamanda yarışmalara katılıp ülkemizi yüksek teknolojide, bilimsel alanlarda girişimlerini kurup dünyaya damgasını vurmalarıydı hedefimiz.

Bu yıl ilk kez TEKNOFEST girişim programını başlattık. Yarışmalarda finale kalmış, dereceye girmiş genç kardeşlerimizin projelerini geliştirmek maksadıyla. Daha öncesinde yarışmalara katılıp bu alanlarda girişimlerini kurmuşlardı".

Bayraktar, daha sonra yüzlerce başvurunun olduğunu söyleyerek "Halihazırda bir kısmı kurmuşken diğerlerine destek olmak maksadıyla Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'Mızın başlattığı programla TEKNOFEST Girişim Programı başlattık. Ön kuluçka ve hızlandırma destekleri veriliyor. Türkiye'den yüzlerce girişim başvurusu oldu. Bunlardan finale kalanlar, bir kısmı kendi girişimlerini kurmuş genç kardeşlerimizdi diğerleri ise kendi girişimlerini kurmak için bir araya gelmiş gruplara eğitimler verildi. Finale kalanlar da bugün desteği kazandıklarında ileri seviye eğitimlere tabi tutularak ülkemizin milli teknoloji hamlesindeki tam bağımsız yarınlarına hizmet etmek için yolculuklarına devam edecekler" dedi.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR