Almanya'da duş mücadelesi

Almanya sıcak su kısıtlamalarına hazırlanıyor. Sıcak su tasarrufuna ilişkin ilk haber ise Saksonya eyaletinden geldi. 600 haneli bir apartmanda günün belli saatlerinde sıcak su kullanılabileceği duyuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2022 02:27 GÜNCELLEME 05.07.2022 10:43 EKONOMİ
Almanya'da duş mücadelesi
Almanya'da duş mücadelesi

Duş başlığını değiştirdiler. Duş süresini kısalttılar. Alınan önlemler yeterli gelmeyince bu kez sıcak su kullanımında kısıtlama yolunu seçtiler.

Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle doğalgaz sıkıntısı yaşayan Almanya'da bugüne kadar görülmemiş önlemler bir bir hayata geçmeye başladı.

Önlemlerle ilgili ilk uygulama Saksonya eyaletinden geldi. 600 dairenin bulunduğu bir apartmanda görevliler sıcak su kullanımında kısıtlamaya gitti.

Duyuruda apartmanda sıcak su kullanımının belirlenen saatlerde mümkün olabileceği duyuruldu. Uygulamanın eylül ayına kadar süreceği aktarıldı.

Sıcak su sınırlaması gelebilir 

Hamburg eyaletinde ise doğal gaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlaması getirilebileceği açıklandı.

Eyalet yönetimi "Acil doğal gaz sıkıntısında sıcak su yalnızca günün belirli saatlerinde kullanılabilir hale getirilebilir" açıklaması yaptı. 

Merkezi sistemlerde de oda sıcaklıklarında düşüş gündemde. Uygulama hayata geçerse oda sıcaklığı 18-19 dereceye sabitlenecek.

KAYNAK : TRTHABER
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Kayserili 1 yıl önce Şikayet Et
    Eee bu devran hep böyle dönmez,dünyanın bir çok yerinde insanlar,yıllardır yarı aç yarı tok hastalıklar kuraklıklarla iç savaşlarla yaşarken siz bir defa olsun dönüp baktınızmı yardım ettinizmi ,acıdınızmı, şimdi sıra sizde,bunlar daha iyi günleriniz
    Cevapla
  • ATATÜRKCÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    biz burda yaşıyoz haberler doğru alman devleti halkı sömürüyor
    Cevapla
  • EZİK BUNLAR 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistana 400 milyar dolar borç verirken ve 100 milyar Euro silah almak isteyen alaman düşünsün.
    Cevapla
  • Karabasan* 1 yıl önce Şikayet Et
    2 yıldır emekli maaşları artırılması enflasyon pandemi enerji krizi en çok emekli kesime vurdu.Alman hükümeti öncelikle bu kesimin durumunu düzeltsin!!!
    Cevapla
  • Adil Düzen 1 yıl önce Şikayet Et
    Pandemi ve enflasyondan sonra şimdi enerji krizi ile muzdarip olan Alman emeklileri 2 yıldır maaşları artırılmıyor bu insanlar açlık sınırının çok altına düştüler.Alman hükümeti bu kesimdeki emeklileri Almanya dışına yaşamaya yönlendirerek kendi başınızın çaresine bakın diyemez.zaten tüm dünya pandemi enflasyon ve enerji krizinin etkisi altında bu bir çözüm olamaz!!! Acilen Alman hükümeti düşük emekli maaş alan kesime iyileştirmeler yapmalı ve 2 yıl artış yapılmadığı için diğer emeklilerede en az % 50 zam yapmalıdır aksi halde hükümete 2023 e varmadan Alman emeklisinden büyük bir tepkisini alır.
    Cevapla
  • Recebali 1 yıl önce Şikayet Et
    Rüyalar ve fırsatlar ülkesi batı,kendi alışmış olduğu lüks yaşam tarzına veda ediyor gibi, ama ab emeklilerine bir müjdem var, bin euro emekli maaşıyla gelin türkiyede krallar gibi yaşarsınız.Acıyan Allah, türkiyede emekli olmuş 3.5 dört binlira maaş alan emekliye acısın ,bizim bu parayla başka ülkede yaşama şansımızda yok. Afrikadaki kabileler hariç tabi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR