Ayçiçek yağı fiyatlarına zam geldi

Toprak Mahsulleri Ofisi, 129 liraya satışa sunduğu ayçiçek yağı fiyatına zam yaptı. Fiyat artışıyla birlikte 5 litrelik ayçiçek yağı 135 lira oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2022 09:37 GÜNCELLEME 05.07.2022 09:49 EKONOMİ
Ayçiçek yağı fiyatlarına zam geldi
Ayçiçek yağı fiyatlarına zam geldi

Toprak Mahsulleri Ofisi, artan ayçiçek yağı fiyatları için geçtiğimiz yıl harekete geçerken, piyasadan uygun fiyata ayçiçek yağı satmaya başlamıştı. 129 liradan satılan ayçiçek yağına zam geldi.

Bilindiği üzere hükümet, ayçiçek yağlarında meydana gelen aşırı fiyat artışlarını frenlemek için geçtiğimiz yıl TMO’yu devreye almıştı. TMO, yurt dışından getirdiği ham ayçiçek yağlarını rafine ederek 5 litrelik tenekelerde perakende olarak satışa sunmuştu.

TMO, ayçiçek yağında ilk müdahaleyi 2021 bahar aylarında yapmıştı. TMO o zaman 5 litrelik ayçiçek yağını 59 liradan piyasaya sürmüştü. TMO, ikinci müdahalede ise ayçiçek yağının fiyatını 99 liraya çıkarmış, KDV indirimi ile fiyatlar 92.5 liraya düşmüştü. TMO, ayçiçek yağında 3’üncü müdahaleyi ise geçtiğimiz Mart ayında yapmış ve indirimli ayçiçek yağını 129 liradan satışa sunulmuştu.

TMO, Mart ayında 129 liradan satışa sunduğu ayçiçek yağının fiyatını 135 liraya çıkarıldı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 300 TÜMÜ
  • Yasin kılzılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece kooperatif marketlerde kısmı yalan kooperatif marketlerde yok ama internette 200 TL den satılıyor meşhur satış sitelerinde..
    Cevapla
  • VATANDAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    TMO DAHİL geç bile kaldılar.
    Cevapla
  • Şemseddin Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ABD nin yetmislerde ortaya attığı özelleştirme palavralarina kandı seksenlerde birçok kamu kurulusunu ozellestirdi şimdilerde yeniden kamulaştırma peşinde.. Bizde de bu çekilen sıkıntılar aç gözlü özel sektörün payı büyük.. öncelikle rafinerileri sonrası kilit özel sektörleri kamulaştıralim.. Kamuda en büyük sıkıntı yolsuzluğa sert yasal önlemleride alalım
    Cevapla
  • Abdulkadir ÜCE 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu fiyat haftalar önce uygulanmaya başlamıştı. Yeniymiş gibi göstermek kasıtlı. Ayıp.
    Cevapla
  • Oktay 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm dünyada ayçiçek yağının ham maddesi 100/30 ucuzladı.bunun işlenmiş ürüne 100/20 yansıması olur.irssliyesi kesilmiş anlaşması yapılmış tezgahtaki mala bir gecede dolar artti diye zam yapanlar aynısini indirim olması gerekirken yapmadı.elbetteki bunun karşılığı Allah'ın adaleti olacaktır.ama buna TMO nün öncülük yapmasınin nasıl bir aciklamasi olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR