Volvo'nun sahibi Çinli şirket Geely akıllı telefon pazarına giriyor

Dünyanın en sağlam araba modellerini bünyesinde bulunduran Volvo'nun sahibi Geely Auto, Meizu isimli teknoloji şirketinin yüzde 79'unu satın alarak akıllı telefon piyasasına gireceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2022 09:56 GÜNCELLEME 05.07.2022 10:30 EKONOMİ
Volvo'nun sahibi Çinli şirket Geely akıllı telefon pazarına giriyor
Volvo'nun sahibi Çinli şirket Geely akıllı telefon pazarına giriyor

Akıllı telefon üreticileri yeni nesil akıllı elektrikli otomobil üretmeyi amaçlarken, dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Çin merkezi Geely Auto, akıllı telefon pazarına girmeye hazırlandığını açıkladı.

Zhejiang Geely Holding Group'un bir yan kuruluşu olan ve Volvo gibi ünlü markayı da bünyesinde bulunduran Geely Auto, az bilinen Çinli akıllı telefon üreticisi Meizu Technology'nin yüzde 79 hissesinin satın alımını tamamladığını duyurdu. Anlaşmanın şirkete ne kadara mâl olduğu konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Yaklaşık 20 yıl önce MP3 çalar üreticisi olarak kurulan Meizu'da daha önce Alibaba Group Holding söz sahibiydi. Alibaba'nın şirkette %27 hissesi vardı. Alibaba, mobil pazara açılmak amacıyla 2015 yılında şirketteki hisseler için 590 milyon dolar ödemişti.

Çin'in en eski akıllı telefon üreticilerinden biri olmasına ve Alibaba'nın desteğine rağmen, Meizu'nun pazar payı, Xiaomi gibi rakiplerinin gölgesinde kaldığı için neredeyse sıfıra düşmüştü.

Satın almanın ardından Geely, Meizu üzerinde tek kontrol sahibi olurken, Alibaba şirketteki tüm hisselerini satarak çekildi. Ayrıca satın almanın ardından Meizu'nun kurucusu Huang Xiuzhang'ın hissesi %49,08'den %9,79'a düşecek.

Yapılan açıklamada, Xingji Technology “Genişletilmiş Gerçeklik (XR) teknolojilerini kullanacak yeni nesil akıllı telefonlar, mobil cihazlar ve giyilebilir akıllı cihazlardan oluşan bir portföy” geliştirilmeye çalışılacağı belirtildi. Meizu satın almanın ardından bağımsız bir marka olarak faaliyet göstermeye devam edecek.

Şirket yetkilisi Shen Ziyu, Meizu'yu satın almanın şirketin, gadget'lardan araç bağlantılarına kadar uzanan tüketici elektroniği pazarına girmesine yardımcı olacağını söyledi.

Satın alma, Apple ve Huawei gibi diğer akıllı telefon devlerinin akıllı elektrikli otomobiller için pazardaki girişimlerini artırmasıyla paralellik gösteriyor.

KAYNAK : Haber7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlarin amaci telegon degil multimedya ve gelecek nesil arac sistemlerine sahip olmak yakinda araclar akilli olacak zemin hazirliyorlar ucuzken aliyorlar ilerde entegresyon olur ne guzel ios google harmonyos yakinda 2 yeni isletim sistemi daha gelir super
    Cevapla
  • enişte 1 yıl önce Şikayet Et
    araçları gini sağlam olursa sürekliliği olmaz be marka imajına zarar verir
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR