Japonya'da ticaret açığı rekora ulaştı

Japonya'da zayıf yen ithalatı arttırırken ticaret açığı rekora ulaştı. Maliye bakanlığının açıklamasına göre, düzeltilmemiş ticaret açığı geçen ay 2.82 trilyon yen (19.7 milyar dolar) oldu

ABONE OL
GİRİŞ 15.09.2022 09:52 GÜNCELLEME 15.09.2022 10:02 EKONOMİ
Japonya'da ticaret açığı rekora ulaştı
Japonya'da ticaret açığı rekora ulaştı

Japonya'nın ticaret açığı ağustos ayında rekor seviyeye yükseldi ve ithalat maliyetleri yükseldikçe zayıf yen'in artan acısını vurgulayarak ülkenin ekonomik toparlanması üzerindeki baskıyı artırdı.

Maliye bakanlığının açıklamasına göre, düzeltilmemiş ticaret açığı geçen ay 2.82 trilyon yen (19.7 milyar dolar) oldu. Açık, ekonomistlerin tahminlerinden çok daha büyüktü.

İthalat, bir yıl öncesine göre % 49,9 artarak rekor seviyeye ulaştı ve ham petrol, kömür ve sıvı doğalgazın başını çekti. İhracat, araç sevkiyatlarında devam eden toparlanmanın yardımıyla bu oranın yaklaşık yarısı kadar arttı. Bir önceki aya göre, ihracat % 0,7 düştü, ithalat % 1,5 arttı.

Rekor ticaret açığı, enerji ve gıda için daha yüksek ithalat faturaları tüketimi yavaşlatırken, Japonya'nın ekonomik toparlanmasının gücüne ilişkin endişeleri artırıyor. Daha zayıf bir yen, gelen sevkiyatları daha pahalı hale getirerek açığı körüklüyor ve bu mallar için yen cinsinden ödeme yapmak da Japon para birimi üzerindeki aşağı yönlü baskıyı güçlendiriyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR